Kurser i VR/AR – Skaffa dig spetskompetens med immersivt.se!

immersivt logo vit

KURSER I VR/AR

Anmäl dig idag!

VÄSSA DIN KOMPETENS MED IMMERSIVT

VR och AR är nästa stora teknikrevolution. Mångmiljardbelopp investeras just nu världen över och denna omtalade teknik håller redan på att förändra förutsättningarna i många olika branscher.

På våra korta och intensiva kursmoduler kan du lära dig konkreta och användbara färdigheter som skapar skillnad. Ge dig själv eller din verksamhet en vass konkurrensfördel – gå kurser hos immersivt.se!

Nedan kan du läsa mer om de olika modulerna och boka en plats. Mer info kommer snart.

KURSERNA RIKTAR SIG TILL DIG SOM

redan har ett jobb inom det kreativa, det digitala eller det tekniska 

Har du redan förkunskaper inom närliggande områden? Skaffa dig en edge genom att lära dig XR-specifika verktyg och färdigheter och börja skapa VR/AR professionellt!

… leder en verksamhet eller ett team som har med teknik/digitalt att göra

Vill du öka på er interna kompetens för att kunna börja med VR/AR på allvar? Skicka en person som blir er spjutspets – eller kontakta oss och boka kurser för hela gruppen!

… inte har en bakgrund alls inom det digitala eller tekniska

Få foten in i VR/AR-branschen! Du kan kombinera våra kursmoduler med självstudier eller ”doppa fötterna” innan du bestämmer dig för en mångårig utbildning.

Utbildningsansvarig

Joel Dittrich XR VR AR

Joel Dittrich

”I am a Digital Artist, Programmer, XR Technologist and University Teacher, working interdisciplinary with Virtual /Augmented /Mixed Reality aka. Immersive Media.”

Mer om Joel här.

Kurser i utveckling & produktion (VR / AR / 360) – Läs mer och anmäl dig här!

För alla kursmoduler gäller att du behöver ha med dig en egen laptop. Både Windows och Mac funkar! På plats finns det kraftfulla produktionsdatorer, så du kan börja orientera dig i mjukvarorna på din dator och sen stoppa in dina projekt i våra datorer när det behövs.

Alla moduler är 3 timmar långa med minimala pauser och maximalt engagemang. Modulerna är utvecklade som snäva nerdykningar i specifika moment så de inte ska kräva några förkunskaper alls. Dock så finns också en kontinuitet/följd mellan alla moduler, för den som vill dyka ner i flera områden.

Deltagarantalet är begränsat till omkring 10 personer per tillfälle för att alla ska kunna få individuell uppmärksamhet och hjälp. Alla våra lärare har gedigen teknisk kunskap och pedagogisk erfarenhet. 

Lokalen är belägen centralt i Stockholm. Kaffe / frukt / smörgås ingår.

PRIS FÖR SAMTLIGA MODULER: 4.500 SEK/kursbiljett (ink moms). Intresserad av 3 eller fler moduler? Fråga oss om paketrabatt!

(OBS! Har du en grupp på 4-10 pers från ett företag eller liknande, som vill lära er XR-produktion? Då kan vi offerera enstaka eller paket av kursmoduler på datum som passar er. Bara kontakta oss med din förfrågan!)

Spår 1: XR-produktion

  • Lär dig skapa objekt, miljöer och upplevelser för VR och AR!
  • Använd VR som kreativ uttrycksform genom de olika befintliga VR-apparna för konstnärer, designers och amatörer!

1A. Intuitiv 3D i VR

En introduktion från absolut nybörjarnivå. Hur det går till att tänka i tre dimensioner, skapa primitiva objekt, flytta, skala, rotera. Skapa 3D-objekt med intuitiva verktyg – i VR! Vi arbetar med Masterpiece VR för Oculus Rift/HTC Vive och tittar även ytligt på verktygen Blocks och Tilt Brush.

(passar som intro till alla moduler, eller som förlaga till 1B och 1D samt 1E)

Datum: Fråga!

1B. Speed level design för VR

Vill du göra en grundläggande miljö, scen eller level design? I denna kursmodul får du lära dig att på kortast möjliga tid skapa mesta möjliga resultat. Arbetet sker utifrån s.k. primitiva former i Unity, samt med Pro Builder, som är ett gratis plugin till Unity. Kallas ibland White Boxing.

(passar som förlaga till 1F)

Datum: Fråga!

1C. Grundläggande VR/AR-modellering i Cinema 4D

Snart märker du nog att de mer primitiva formerna och objekten inte alltid räcker hela vägen, rent visuellt. Faktum är att de flesta riktigt detaljerade objekten vanligen görs i ett för ändamålet mer specialiserat program. Här på Immersivt är valet Cinema 4D, känt för att vara relativt lätt att lära sig. I denna kursmodul får du alltså en rivstart i professionell modellering av 3D-objekt!

Datum: Fråga!

1D. Ditt 3D-projekt in i VR inkl. teleportering

[Från Maya, C4D, Masterpiece, etc.]

Har du redan erfarenhet av att arbeta i 3D – kanske med 3ds Max, Maya, Revit, Rhino, eller rentav skapat 3D-modeller inuti VR? I denna kursmodul får du lära dig hur du snabbt och enkelt kan spara ut, och importera ditt projekt till Unity, samt anpassa det för VR. Vi kommer även implementera teleportering, så att du kan förflytta dig i din modell. Sker med Oculus Rift eller HTC Vive.

(följer upp från 1A)

Datum: Fråga!

1E. Ljussättning och efterbehandling för VR (aka. post-processing) – att sätta mood

Likt filmens värld så är det med efterbehandling av bilden som du kan skapa riktigt proffsiga och stämningsfulla uttryck. Unity har en ny uppdaterad s.k. Post Processing Stack som vi går igenom, samt att vi tittar på ljussättning, olika typer av lampor, dagsljus, himmel, m.m. Betydelsen av denna del av processen ska inte underskattas!

(Mer intuitiv, passar med 1A)

Datum: Fråga!

1F. Skapa interaktiv VR med VRTK

Det kan vara imponerande nog bara att kliva in i VR och uppleva rumsligheten, men snart vill du också kunna interagera med den virtuella världen. Här använder vi en verktygslåda som kallas VRTK – Virtual Reality ToolKit. Det är en samling gratis C#-script, dvs. dokument fyllda med avancerad kod, men med en oerhört användarvänlig framsida/frontend i Unity. Du behöver inte skriva någon kod alls!

Datum: Fråga!

Spår 2: 360-storytelling

  • Få koll på begrepp och teknik och användningsområden
  • Vad skiljer berättelser i 360 mot trad. video
  • Utforska en färsk medieform
  • Vad bör du tänka på när du skapar immersiva berättelser
  • Använd 360-video för att utbilda, dokumentera, skapa och bevara.

2A. Orientering / Intro till Immersiv storytelling, workflow i praktiken med enkel utrustning

En introduktion där du får lära dig vad du behöver tänka på för att skapa och driva en berättelse i VR och 360-video/foto. Du får en överblick över begrepp och teknik som är bra att känna till och se exempel på inspirerande användningsområden. Du får själv göra en enkel berättelse med en 360-kamera och din mobil. Vi arbetar med appar och kameror från Insta360 och headsetet Oculus Go.

Datum: ​Fråga!

2B. Intro till professionellt 360-workflow: Mer avancerade kameror, redigera och lägg postproduktion med Premiere / After Effects

För att skapa professionell 360-video till headset krävs kameror med hög upplösning och kraftfulla arbetsstationer. Men tekniken är ny och utvecklas i kanonfart. Det som för bara något år sedan krävde rejäl budget är idag möjligt att åstadkomma nästan helt på egen hand.

I denna kursmodul får du lära dig ett professionellt workflow från inspelning till färdig film. Vi koncentrerar oss på redigering och postproduktion i Adobe Premiere Pro och After Effects samt tittar på förbehandling/stitchning med Mistika VR. Vi provar även att förbereda, filma och hantera stereoskopiskt material i 6K-upplösning.

​Datum: ​Fråga!

Fler kursmoduler och kurstillfällen kommer utannonseras.)

Kontakta oss för att anmäla intresse / fråga oss om kurserna!

immersivt logo vit

Om Immersivt          Kontakta ossCopyright © 2018.  Allt innehåll tillhör VRS Media Production AB. Citering är tillåten om källan anges. Vi reserverar oss för eventuella informationsfel.

Copyright © 2019.  Allt innehåll tillhör VRS Media Production AB. 

Citering är tillåten om källan anges. Vi reserverar oss för eventuella informationsfel.