Apex Construct: Stortitel till PSVR, Rift, Vive från Fast Travel Games

Apex Construct är en kommande stortitel till PSVR, Oculus Rift och HTC Vive som utvecklas av Stockholmsbaserade Fast Travel Games. Utvecklarna har gedigen erfarenhet från spelbranschen och företag som Dice, Avalanche, Rovio. Spelet ska innehålla 5-7 timmars speltid av utforskande och strider i färgglada och detaljerade framtidsmiljöer. Här samlar vi all info om Apex Construct!

Innehåll

Nytt: Apex Construct får officiellt släppdatum + locomotion options (12/1-2018)

Det är nu officiellt NÄR Apex Construct släpps. Den 20:e februari kan PSVR-ägare se fram emot spelet, och en månad senare kommer det ut även på Oculus Home, Vive/Steam och Windows Store för Mixed Reality-headsets. Man avslöjar också att man har lagt till ”free locomotion” till kontrollschemat – ursprungligen sa utvecklaren att man endast rörde sig genom teleportation, så detta är en väldigt välkommen nyhet för de som klarar av VR-rörelser med styrspak utan att bli illamående. Nedan finns utvecklarens egen text till pressen om uppdateringen:

”Upplev ett banbrytande VR-action/äventyrsspel när Apex Construct, debuttiteln från tidigare utvecklare av Battlefield och Mirror’s Edge, släpps på PlayStation VR den 20:e februari följt av Oculus Rift, HTC Vive och Windows Mixed Reality. 20:e mars. Utrustad med en uppgraderingsbar pilbåge och sköld kommer du få utforska en trasad framtid för att förstå din roll i en utdragen konflikt mellan två mäktiga AI:s. Apex Construct låter dig definiera din egen optimala spelstil genom att erbjuda rörelsescheman både med teleportering och direkt förflyttning med mjuka rotationer,  genom rörelsekontroller.”

Våra spelintryck från tidigt test av Apex Construct

VRSverige fick testa en tidig version av spelet under ett specialevent som Fast Travel Games ordnade för ett antal stora VR-youtubers i Stockholm. Tillsammans med de andra inbjudna fick vi gå igenom ungefär 45 minuters gameplay från starten av spelet. Nedan är några intryck från Niclas (testat på Oculus Rift) & Anders (testat på HTC Vive):

  • En av de första saker som slog mig var förvåningen när miljön var fylld av informationstexter, vägmärken och trafiksymboler på svenska! Man får dessutom se en återskapad Katarinahissen och Gondolen i den allra första utomhusmiljön. Svensk postapokalyps fick mig osökt att tänka på klassiska tärningsrollspelet Mutant. Ett ovanligt designval.
  • Produktionsvärdet är överlag högt med detaljerade avatarhänder/vapen, robotfiender och skönt färgglada miljöer med cyberpunkiga maskinerier trots den mystiskt folktomma och förstörda stadsomgivningen.
  • Positivt med ”Metroidvania-känsla”, dvs att man tidigt stöter på låsta dörrar och andra otillgängliga platser som man har anledning att komma tillbaka till och utforska senare. Äventyrslusten väcks snabbt, och mysteriekänslan förstärks ytterligare av rösten från ”Fathr” som guidar en genom de tidiga delarna. Små hintar droppas om vad som kan ha hänt. Utvecklaren vill kalla genren ”Narrative-driven exploration gaming”, och jag ser fram emot att utforska spelet och storyn!
  • Mekaniken för rörelser och kamp kändes solid. Som VR-spelare är man ju van bågskytt (The Lab, Holopoint), och det var kul att behöva byta mellan båge och sköld mitt i striderna. Dessutom smidigt att man både kan teleportera och röra sig med kontrollspaken utan att behöva byta i inställningarna.

LÄS ÄVEN: Hitspelet Wands släpps till Oculus Rift – test samt intervju med utvecklarna

BONUS: Apex Construct-videos från populära youtubers!

Inför utannonseringen av släppdatumet för spelet så bjöd utvecklaren Fast Travel Games in ett tiotal av världens största VR-youtubers till ett alldeles speciellt event där de fick testa spelet. Här är deras videos om Apex Construct, där ni får mycket djupare intryck från riktiga proffstestare!

Sweviver – Vår svenska youtubestjärna Martin (även intervjuad av oss i VR-podden!) blir alldeles uppspelt över alla svenska element i spelmiljön 🙂 Ni får också se honom intervjua utvecklarna i denna video.

Mixed Reality TV – Sebastian Ang spelar och kommenterar Apex Construct.

Jugon Virtual – Carlos och Caty delar med sig av sina intryck på spanska.

PSVR Frank – Den oefterhärmliga Frank visar spelintryck blandat med vloggande från Stockholmsbesöket då alla dessa youtube-videos spelades in.

Cas and Chary VR spelar Apex Construct.

The Lonely Viper – kör resevlogg-format där han har klippt in sin speltest med intryck tillsammans med upptåg från Stockholmstrippen.

RowdyGuy – även denna populära belgare har vloggat från resan till Stockholm samt delat med sig av sina spelintryck.

Mitsuownes spelar Apex Construct

LÄS MER: VRSverige intervjuar VR-youtubers under deras Stockholmsbesök!

Apex Construct utannonseras + trailer (30/10-2017)

Under Paris Games Week fick vi först veta titeln på Fast Travel Games kommande spel, och spelets sajt öppnade på ApexConstructGame.com. Nedan kan du se trailern som släpptes samtidigt. VR-entusiaster fick något riktigt lovande att se fram emot, och såhär sa Erik Odeldahl, Creative Director: ”Vår mission är att skapa högkvalitativa VR-spel med sann inlevelse (immersion), som man vill fortsätta spela under långa perioder, och med Apex Construct tror vi att vi har uppnått precis det.”

Du kan följa nyheter om Apex Construct genom att bokmärka denna sida! Vi ser fram emot att följa resan för Fast Travel Games och se framgångarna som troligtvis kommer efter denna release.

Niclas Johansson

Niclas Johansson

Niclas är entreprenör, teknikfreak och expert på användarperspektivet av digitaliseringen. Han är återkommande gästföreläsare och facilitator på Berghs och Hyper Island, och har därtill föreläst om digitala trender och verksamhetsutveckling hemma i Sverige på bl a Offentliga Rummet, såväl som internationellt på Wearable Tech World och Quantified Self Conference. Niclas driver Immersivt.se (f d VRSverige.se) - landets största sajt om VR/AR som har omvärldsbevakat och hjälpt verksamheter att komma in i tekniken sedan 2013.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Niclas Johansson

Niclas Johansson

Niclas är entreprenör, teknikfreak och expert på användarperspektivet av digitaliseringen. Han är återkommande gästföreläsare och facilitator på Berghs och Hyper Island, och har därtill föreläst om digitala trender och verksamhetsutveckling hemma i Sverige på bl a Offentliga Rummet, såväl som internationellt på Wearable Tech World och Quantified Self Conference. Niclas driver Immersivt.se (f d VRSverige.se) - landets största sajt om VR/AR som har omvärldsbevakat och hjälpt verksamheter att komma in i tekniken sedan 2013.

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!