BoostHbg startar 360-kurs för Skåningar

BoostHbg är en konstskola/digital utbildning/kulturfrämjare som ligger i Helsingborg.

Nu kommer de att hålla i ett 7-8 månader långt talangutvecklingsprogram för dig som är intresserad av att berätta med 360-film.

Från deras web:
”Målet för programmet är att utveckla starka VR-berättelser och dess kreatörer. Detta gör vi genom skräddarsydda VR-workshops, föreläsningar samt att du som söker får din egen coach under tiden. Det kommer även finnas nätverksmöjligheter genom festivalbesök och träffar med relevanta aktörer inom området, samt att du får en slant på 50 000 SEK i produktionsstöd ????

Programmet leds av transmediagurun Alison Norrigton. Alison har en gedigen bakgrund inom storytelling både som författare och producent. Hon är även CEO för Storycentral i London och har coachat Sveriges Radios storsatsning Musikhjälpen. Förutom ovanstående har Alison konsulterat klienter som SundanceTV, Walt Disney Imagineering, Coca Cola, med flera.”Här kan du hitta mer information
om kursen.
Sista ansökningsdag är 14:e april och sökanden måste vara bosatt i Skåne.

Vi tycker att det är mycket roligt att fler och fler lärosäten erbjuder kurser i immersiv media. I Stockholm så har Xenter en VR-producentutbildning och Nackademin en kurs för de som vill bli VR-utvecklare som båda startar till hösten.

 

Picture of Gorm Sundberg

Gorm Sundberg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Picture of Gorm Sundberg

Gorm Sundberg

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!