Down to Dungeon är ett svenskt fartfyllt action-RPG för Gear VR

Göteborgsbaserade Far North Entertainment lanserade sitt debutspel Down to Dungeon för Oculus Gear VR den 1:e Februari 2018. I spelet utforskar du procedurellt genererade nivåer, hittar ny utrustning, och får tillgång till nya egenskaper. Speciellt för spelet är att sessionen är över om du dör, och det finns både total och veckovis leaderboard där du kan försöka toppa andra spelare.

Hösten 2016 gavs bolaget möjligheten att åka till Silicon Valley genom Gothia Innovation och Vinnova för att deltaga på VRX, en stor VR-konferens. Bland annat gavs tillfälle för ett möte med Oculus på facebooks högkvarter, vilket gav startskottet för spelets utveckling.

”Vi frågade dem helt enkelt vad som behövdes på plattformen.” förklarar Jimmy Malmer, VD för Far North Entertainment.

LÄS MER: Här hittar du listan över ALLA svenska VR- och AR-spel!

Team Far North Entertainment, Down to Dungeon
Teamet bakom Down to Dungeon

Valet att göra Down to Dungeon i tredjeperson gjordes tidigt.
”Vi insåg snabbt att tredjeperson-uppleverser är väldigt underskattade i VR. Möjligheten att påverka en virtuell värld runt omkring dig från en fast position, är inte bara väldigt häftigt och roligt, det är dessutom betydligt mer anpassat för hur VR fungerar idag. Istället för att försöka jobba oss runt problemen med locomotion anpassar vi apparna för tekniken vi har. Vi har haft nära på noll fall av åksjuka under testningen, vilket vi känner är ett steg i rätt riktining för att få VR att uppskattas av en bredare publik.” förklarar Jimmy Malmer

Har du spelat spel som Diablo i dess hardcore-läge vet du ungefär vad som väntar. Spelet tar spelaren genom olika nivåer, från snödrivor och vikingar, till gamla egyptiska gravar laddade med rikedomar och förargade mumier. Fokusera din karaktär i flera olika talang-träd, och komplettera dina val med rätt utrustning. Vem vet, kanske hittar du något legendariskt?

Down to Dungeon finns tillgängligt på Oculus Home för 2.99$.
https://www.oculus.com/experiences/gear-vr/1478905938835373/

Anders Haby

Anders Haby

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Anders Haby

Anders Haby

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!