FOX Innovation Lab släpper VR-upplevelse till ”The Martian”

Fox Innovation Lab, Twentieth Century Fox forsknings- och utvecklingscenter i samarbete med RSA Films och Virtual Reality Company, meddelar idag att deras första kommersiella projekt inom virtuell verklighet ”The Martian VR Experience” kommer att finnas tillgängligt från och med 15 november för PlayStation VR och HTC Vive på Steam

Följ med i Mark Watneys fotspår

Ridley Scott är exekutiv producent för projektet och Robert Stromberg har regisserat The Martian VR Experience, ett interaktivt och uppslukande äventyr där vi som betraktare får ta del av upplevelsen ur astronauten Mark Watneys perspektiv, i hans kamp för att överleva på Mars. Användaren kan flyga in över Mars yta, styra tyngdlöst genom rymden, köra en Rover och uppleva andra nyckelscener från succéfilmen, i en 360-graders virtuellt verklig miljö.

”Jag har alltid försökt närma mig filmskapandet med ambitionen att förmedla en uppslukande upplevelse. Med de verktyg inom virtuell verklighet som nu finns tillgängliga för oss kan vi höja ribban ännu högre. Publiken kan idag uppleva berättandet på sätt som vi tidigare bara kunnat drömma om”, säger Ridley Scott, exekutiv producent för The Martian VR Experience och medgrundare av RSA Films. ”Mars har aldrig varit närmare än nu och jag är så glad att vi kan bjuda in människor till The Martian VR Experience.”

”Virtual Reality förändrar vår upplevelse av filmunderhållning – människor kan vara betraktaren och nu även delta i handlingen”, säger Robert Stromberg, regissören av The Martian VR Experience, grundare till och kreativ chef för The Virtual Reality Company. ”Med The Martian VR Experience kunde vi ta Ridleys filmiska vision och skapa en uppslukande VR-upplevelse som ger människor möjlighet att vara Mark Watney, möta hans strider och uppleva hans framgångar, som om de var en del av filmen.”

The Martian VR-experience
The Martian VR-experience

Succén fortsätter

The Fox Innovation Labs mission är att driva utvecklingen av innovativ teknik och nya konsumentupplevelser i alla format och distributionsmodeller. Det banbrytande utvecklingscentret har ett nära samarbete med produktion, marknadsföring och distribution i alla divisioner.

Efter framgången med Fox första VR-upplevelse, med Reese Witherspoon för filmen Wild, valde Fox Innovation Lab Ridley Scotts The Martian för sitt första kommersiella VR-projekt.

The Martian VR Experience debuterade på 2016 Consumer Electronics Show (CES), och valdes ut till det prestigefyllda New Frontier-programmet vid Sundance och mottog priserna Cannes Silver Lion, Digital Craft och Association of Independent Commercial Producers (AICP) Next VR Award.

The Martian VR Experience är tillgänglig för PS VR och HTC Vive och har ett rekommenderat butikspris på 149 kr

Picture of Johan Hägerström

Johan Hägerström

Johan grundade 2013 sajten vrsverige.se - som nu har blivit företaget Immersivt där han är medgrundare. Han jobbade som gymnasielärare, men som teknikentusiast ville han inspirera och utbilda om möjligheterna med VR i skolan och andra områden. Han jobbar nu på Starbreeze, med deras olika VR-projekt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Picture of Johan Hägerström

Johan Hägerström

Johan grundade 2013 sajten vrsverige.se - som nu har blivit företaget Immersivt där han är medgrundare. Han jobbade som gymnasielärare, men som teknikentusiast ville han inspirera och utbilda om möjligheterna med VR i skolan och andra områden. Han jobbar nu på Starbreeze, med deras olika VR-projekt.

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!