Häng med på Nordic VR Tour till Asien 17 – 21 april

Nu är det snart dags för årets coolaste resa för dig som jobbar med VR/AR-utveckling och är intresserad av den asiatiska markanden. Och vem är inte det? Den boom som just nu pågår i Korea och Kina saknar motstycke, och många tror att det är just där som VR/AR kommer nå mainstreamstorlek allra först. 

Är du VR/AR-entreprenör som är intresserad av Asien är denna resa något du inte får missa!

Om Nordic VR Tour

Nordic VR Tour 2017 syftar till att koppla ihop de bästa nordiska nystartade företagen, stödja ekosystem och företag och organisationer som vill utforska, lära och nätverka med VR-industrin i Seoul (Sydkorea), Beijing, Shenzhen och Hong Kong (Kina).

Dessutom introduceras deltagarna till studios, investerare, distributionskanaler och relevanta företag för licensiering. Programmet och aktiviteterna kommer planeras tillsammans med önskemål från deltagarna, förslag från våra partners inom VR/AR-branschen och i samarbete med personer från lokala ekosystem och sponsorer.

Intresserad av att vara med?

Om du tycker detta låter intressant kan du registrera dig här för att få mer information.

Ur programmet:

Seoul, Peking, Shenzhen och Hong Kong

Programmet startar i Gangnam stil i området med samma namn i Seoul med besök på hubbar som Maru180 där deltagarna får visa upp sina VR/AR-upplevelse och pitcha sina ideér. Korea är Samsungs hemland och naturligtvis finns dom med. Vi kommer sedan undersöka varför K-pop är relevant och också ta reda på varför man fortfarande pratar om Kakao i stan. Sedan åker vi över till Beiarea och den blomstrande VR-industrin i Kina där vi möter den största distributionsplattformen och får råd om hur de kulturella kraven blandas med affärsmöjligheterna. Det kommer finnas många tillfällen att pitcha dina idéer under hela turnén, både till investerare och möjliga partners. Nere i Shenzhen är det sedan dags för arkadtävlingar och testa de senaste trenderna med Vive och Co. Sist men inte minst tar vi oss till Hong Kong för att nätverka, däre vi kopplar ihop deltagarna med rätt människor och göra affärer på Metta. Sen är det bara att hålla i hatten…

Om Nordic Reality

Idéen startades i januari 2017 av Marie Claire Maxwell på Cloudberry och första projektet är en nordisk VR-tour till Asien i april. Turen är delvis finansierat av nya fonden Rising North och är ett samarbete mellan Cloudberry, Netprofile och Technoport. Stödjande organisationer och företag är VRsverige.se, Work-Work, FIVR och Swedish EdTech Industry.

Projektledare och initiativtagare till den nordiska Reality-plattformen och VR-tour är Marie Claire Maxwell, seniorkonsult på Cloudberry i Stockholm. Hon har 17 års erfarenhet och nätverk från att göra och utveckla verksamheter i Asien, främst i Kina/Hongkong. Marie Claire startade sitt första företag i Hong Kong 1999, där hon också bodde också i 10 år. Idag jobbar hon främst med nordiska entreprenörer och deras uppskalning, marknadsintroduktion och kulturstrategier för olika asiatiska marknader.

 

Picture of Johan Hägerström

Johan Hägerström

Johan grundade 2013 sajten vrsverige.se - som nu har blivit företaget Immersivt där han är medgrundare. Han jobbade som gymnasielärare, men som teknikentusiast ville han inspirera och utbilda om möjligheterna med VR i skolan och andra områden. Han jobbar nu på Starbreeze, med deras olika VR-projekt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Picture of Johan Hägerström

Johan Hägerström

Johan grundade 2013 sajten vrsverige.se - som nu har blivit företaget Immersivt där han är medgrundare. Han jobbade som gymnasielärare, men som teknikentusiast ville han inspirera och utbilda om möjligheterna med VR i skolan och andra områden. Han jobbar nu på Starbreeze, med deras olika VR-projekt.

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!