Nordic VR Startups satsar på nya VR-förmågor

Finska Nordic VR startups hjälper nyetablerade företag och privatpersoner att utveckla sina produkter och idéer med fokusområdet virtual reality.
-Intresset är stort. Bara i år har vi investerat i minst 70 olika företag. Vårt uppdrag är att hjälpa dem att komma igång, säger Harri Manninen på Nordic VR Startups.

Nordic VR Startups hjälper nya investerare inom virtuell verklighet att komma igång. Via ett sexmånaders program får du som startup-företag all tänkbart hjälp för att kunna utveckla din produkt och ditt brand. Ett duktigt team av entreprenörer med erfarenhet av egenföretagande och coaching står till befogande. Under ett halvårs tid får du som VR-investerare gratis kontorsplats, mentorhjälp samt finansiering på mellan 50.000 – 100.000 euro. Intresset är stort. Bara i år har Nordic VR Startups fått in över 70 ansökningar.
–  Och fler lär det bli när vi öppnar för nästa batch att kunna ansöka. Det här säger nåt om hur stort intresset för VR faktiskt är,  menar Harry Manninen.

Nordic VR Startups ger tillgång till ett globalt VR-nätverk

Nordic VR Startups samverkar med japanska spelföretaget Gumi. Spelstudion har tillgång till ett omfattande nätverk av VR-organisationer.
–  Gumi har byggt ett eget ekosystem av VR-företag – och investerare. Och med vår hjälp är företagen bara ett email bort.  Att som ny i branschen få access till detta massiva nätverk av kompetens och erfarenhet är verkligen guld värt, säger Harry Manninen som förbereder sig inför nästa batch.

Bach 2 för ansökningar är nu öppen, meddelar han:
–  Vi letar efter företag och/eller privatpersoner som är nya på marknaden och som har en spännande idé som rör VR som hen önskar att kunna förverkliga.

I januari och februari månad väljer Nordic VR Startups ut de absolut starkaste kandidaterna och i mars kallas de på intervju.
– Sedan blir det viss väntan. Först i juli börjar detta års inkubatorprogram och jag kan knappt bärga mig.

Harry Manninens föreläsning var en del av Stockholm VR Meetup #14. Kvällen bjöd på spännande presentationer från erfarna branschproffs inför en publik av kollegor och entusiaster. Se alla föreläsningar här!

Picture of Petter Stjernstedt

Petter Stjernstedt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Picture of Petter Stjernstedt

Petter Stjernstedt

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!