Nu släpps SVRVIVE

Vi har skrivit om svenskutvecklade spelet SVRVIVE…

….här på sidan tidigare och nu har vi äntligen kommit fram till släppdatum!

Vi kommer att skriva en full recension när vi haft tillräckligt med speltid, men tills dess så får ni se lite bilder, samt studions pressrelease, så kan ni avgöra om det är dags att slänga sig ut på Steam och köpa ett ex.

2

Pressrelease:

Stockholm, Sverige: November 17, 2016
Idag släpper svenska SVRVIVE Studios sin uppmärksammade titel SVRVIVE: The Deus Helix för HTC Vive.
Detta är det första kapitlet i berättelsen om SVRVIVEs universum, där cirka 5 timmars gameplay gör spelet till en av de längsta VR-upplevelserna i världen. SVRVIVE: The Deus Helix har byggts på bara 6 månader och låter spelaren färdas runt i universum på jakt efter förlorade delar till den kraftfulla Deus-helixen. Detta första kapitel bygger vidare på den framgångsrika demon av spelet som släpptes på Steam i augusti och redan laddats ned av mellan 18-
28% av den globala konsumentmarknaden för HTC Vive. Tidigare denna vecka släppte den svenska spelstudion en teaser för SVRVIVE: The Deus Helix – en video som nådde 100 000 visningar på Facebook inom 24 timmar och hamnade i topp på Reddit/Vive.
I SVRVIVE: The Deus Helix förlorar spelaren sitt jordeliv och tvingas börja arbeta som agent för en utomjordisk organisation. Under styrning från spelarens befälhavare och guide, Nikodemus Salinger, skickas den nyrekryterade agenten ut på uppdrag runt om i universum för att lokalisera Deus – helixen.
“Med SVRVIVE: The Deus Helix bygger vi en berättelse på VRs främsta styrkor; starka upplevelser och att få utforska andra världar,” förklarar Faviana Vangelius, VD och medgrundare på SVRVIVE Studios. “Miljöerna, gåtorna och pusslen är aldrig desamma i spelets olika delar. Spelaren måste ständigt utforska nya världar och utmana sig själv på nya sätt för att ta sig framåt, vilket ger en spännande VR-upplevelse.”
6
SVRVIVE: The Deus Helix är ett utmanande äventyrs- och pusselspel, inspirerat av såväl escape rooms som klassiska speltitlar såsom Myst.
”Efter all kärlek vi mötts av efter vår demo är vi både tacksamma och stolta att nu kunna erbjuda den första helhetsupplevelsen av SVRVIVEs universum. Att vi sedan lyckats skapa detta på bara 6 månader känns nästan overkligt och vi hoppas att spelarna ska uppskatta allt hårt arbete vi lagt ned för att göra detta möjligt.”
– Faviana Vangelius, VD och medgrundare på SVRVIVE Studios.
5
SVRVIVE: The Deus Helix är inte bara det första spelet från den nystartade VR-spelstudion SVRVIVE Studios, utan också ett av de första större och story-drivna spelen för HTC Vive globalt. Det första kapitlet, kallat “Recruitment”, utgör den första delen av vad som ser ut att kunna bli ett omfattande VR-äventyr. Initialt släpps SVRVIVE: The Deus Helix för HTC Vive, men inom en snar framtid också för fler plattformar.

3

Speltrailer:

Gorm Sundberg

Gorm Sundberg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Gorm Sundberg

Gorm Sundberg

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!