Pelle Beckman på SWECO: “ Efterfrågan på VR-upplevelser är stor”

SWECO Visual fokuserar på visuella upplevelsen. Företaget är inne i en spännande fas där man utforskar möjligheterna med VR-teknik.

SWECO är ett konsultföretag som bara i Stockholm stad har cirka 200 anställda. Deras uppdrag är att leverera kvalificerade tekniska konsulttjänster inom teknik, miljö och arkitektur. Runt om i världen finns drygt 140 000 utlokaliserade ingenjörer som agerar konsulter åt företaget.

Pelle Beckman arbetar inom SWECOs visualiseringsstudio, baserad i Stockholm stad.
– Vi arbetar med alla tänkbara visuella medier såsom film, visuella verk, fotografi och förstås VR.

Den allmänna uppfattningen kring VR-teknik är att den är både dyr och svårhanterlig.
– Men i många projekt vi får i uppdrag att utföra förväntas vi kunna leverera VR-produkter. Det är hos våra kunder en stor efterfrågan på VR-upplevelser, säger Pelle.

SWECO – Inne i en ny spännande utvecklingsfas

Enligt Pelle har studion en bred definition av VR-teknik. Det handlar om stereoscopic och den fulla immersiva HTC vive-high end upplevelsen. Studion är inne i en intressant fas då man utforskar olika sätt för att kunna visualisera med hjälp av VR. Och samlade erfarenheter och tankar lagras inom olika digitala kanaler.
– Vi har i Github nyligen startat en VR-utvecklingsdel där vi diskuterar och publicerar vår research. Och i ett newsletter skriver vi om och lyfter teknologin och innovationen. Skriv upp dig här och nu vettja. Det är viktigt för oss att kunna visa på att denna typ av evenemang ger resultat, exempelvis genom att få nya subscribers. Så jag tar en en paus nu och inväntar att ni ska signa upp er alla, säger en pillemarisk Pelle och får som gensvar en gapflabbande publik.

SWECO är en av sponsorerna till Stockholm VR Meetup

Om du vill vara med på nästa Sthlm VR Meetup så se till att gå med i meetupgruppen på en gång!

 

Pelle Beckmans föreläsning var en del av Stockholm VR Meetup #14. Kvällen bjöd på spännande presentationer från erfarna branschproffs inför en publik av kollegor och entusiaster. Se alla föreläsningar här!

Picture of Petter Stjernstedt

Petter Stjernstedt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Picture of Petter Stjernstedt

Petter Stjernstedt

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!