Revive: Spela Oculus-spel med din HTC Vive + spelen du inte får missa

När du har köpt ett av marknadens bästa VR-set –  HTC Vive – vill du säkert kunna spela alla de bästa spelen på det. Många av de bästa titlarna är exklusiva för konkurrenten Oculus Rift, men om du använder Revive så kan du enkelt spela dem ändå! Vi går igenom steg för steg-instruktioner så du kommer igång. Dessutom listar vi topp 5 spel som är riktiga supertitlar du inte får missa med Revive!

Revive är ett tredjepartsprogram vars syfte är att agera som en brygga mellan Oculus mjukvara och ditt HTC Vive-headset. Detta gör det möjligt att spela Oculus-exklusiva spel på din HTC Vive. PC har alltid varit en öppen plattform och en stor anledning till varför vi tycker om PC. Detta är anledningen till varför väldigt många (mig själv inkluderat) blev fruktansvärt besvikna när det visade sig att Oculus valde att gå samma väg som konsoler med exklusiva titlar som man inte kunde spela om man råkat välja ett annat headset än Oculus egna headset. Det är här Revive kommer in. Revive har funnits lika länge som Oculus Rift och HTC Vive funnits i handeln och därför blir jag fortfarande överraskad när jag i sociala medier 2018 läser att många HTC Vive-ägare inte vet att de kan spela Oculus spel på sin VIVE. I denna artikel ska vi gå igenom vilka program du ska ladda hem och hur du ska gå tillväga på enklast möjliga sätt. Dessutom får du veta vilka spel som du först bör införskaffa från Oculus Store när du väl är igång!

Instruktioner för Revive

Först behöver du installera och komma igång med Oculus-mjukvaran:

  1. Navigera till https://www.oculus.com/setup/ eller klicka på länken
  2. Ladda hem Oculus programvara till din PC
  3. Installera programvara men klicka på setup later när valet blir tillgängligt. (Tänk på att installera Oculus-appen på en disk där du har mycket utrymme då alla nedladdade spel kommer att hamna där.)
  4. Skapa ett Oculus-konto eller logga in med facebook.
  5. Inne i appen navigera till settings, sedan general och bocka i Unknown Sources.

Nu är Oculus-delen av installationen klar och vi kan gå vidare till Revive:

  1. Navigera till https://github.com/LibreVR/Revive/releases/ eller klicka på länken
  2. Ladda hem ReviveInstaller.exe
  3. Installera revive (Det spelar ingen roll vart du installerar programmet)
  4. Starta SteamVR som vanligt. Navigera till Settings, general och bocka i Revive Dashboard. Detta gör så revive startas automatiskt varje gång du startar steamVR
  5. Starta om SteamVR

Nu kommer du att se en ikon som kallas Revive nästan längst ner i SteamVR-dashboarden. Här kommer alla spel som du installerar via Oculus-appen att finnas tillgängliga i fortsättningen. Som generell regel så funkar de allra flesta stortitlarna med Revive, medan gratistitlarna är  mera av en chansning. För att vara säker på vilka spel som funkar med Revive innan du köper så kan du gå in på denna sida: Revive Compatibility List

Om du vill veta mer i detalj varje steg och även hur du spelar Oculus-spel som inte går via Oculus eller Steam kan du kolla in denna sida. När du väl har kommit igång är det bara att fortsätta läsa här nedan för min lista med de absolut bästa spelen på Oculus Store.

5 spel du inte får missa att spela med Revive

Lone Echo
Spelet utspelar sig i rymden i total viktlöshet. Du tar dig fram genom att kasta dig från yta till yta eller via små raketer på armarna. Närvarokänslan, grafiken, ljudet, allt är av högsta klass. Utan tvekan det mest påkostade och finslipade VR spelet hittills och ett måste för alla VR-entusiaster.

Wilson’s Heart
Ett noir-inspirerat, storydrivet pusselspel. Du vaknar upp på ett sjukhus utan något minne av vem du är eller hur du kom dit. Genom spelets gång träffar du på ett flertal intressanta karaktärer som interagerar med dig på ett väldigt naturligt sätt som verkligen får det att känns som att du är där på riktigt. Underliga saker börjar hända och det är upp till dig att ta reda på varför.

Robo Recall
Om du är ute efter renodlad rå action då är Robo Recall för dig. En ond robot arme håller på att ta över världen och det är upp till dig att stoppa det med stil. I Robo Recall kan du slita huvudet, armar och ben av fienden, reflektera kulor, stoppa kulor i luften och kasta tillbaks dem på fienden mm. Genom att ta död på fienden på det mest kreativa sätt fyller du på en kombomätare. På så sätt ska du få högsta möjliga poäng och låsa upp nya tillbehör till dina vapen. Väldigt roligt och beroendeframkallande. Detta är spelet jag alltid kommer tillbaka till när jag ska visa upp VR för kompisar och det har inte gjort någon besviken än.

Följande två spel är i tredje person och spelas med gamepad till skillnad från de tre spelen ovan. Många tycker detta är konstigt och ser inte vitsen med varför man ska spela ett tredjepersonsspel i VR. Dessa spel visar dock att det funkar mycket bra och är värt din tid.

Edge of nowhere
Storydrivet överlevnads-horrorspel som utspelar sig på Antarktis. Utrustad med med endast en ishacka, hagelgevär och stenar måste du försvara dig emot blodtöstiga fiender. Resurser är extremt begränsade och tillför till spänningen i spelet. Du får hela tiden avväga om du ska smyga dig förbi fienden eller använda det där sista skottet du har kvar. Ensamheten och utsattheten driver sakta men säkert huvudkaraktären till vansinne och snart vet man inte längre vad som är fantasi eller verklighet.

Chronos
Äventyrsspel i Dark Souls-anda. Här gäller det att tänka sig för i varje strid. Du navigerar dig fram i en okänd värld och samlar xp som du använder för att göra din karaktär starkare. Varje gång du dör så åldras du ett år vilket gör dig fysiskt svagare men mentalt starkare. En mycket intressant mekanik som gör att du hela tiden måste anpassa dig efter nya förhållanden. Mycket välpolerat och spännande.

LÄS MER: Vår recension av Chronos till Oculus Rift

Vi önskar dig mycket nöje med alla grymma Oculus-titlar som du nu får tillgång till med hjälp av Revive! Berätta gärna för oss i en kommentar – vilket är ditt favoritspel?

Christer Sjöberg

Christer Sjöberg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Christer Sjöberg

Christer Sjöberg

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!