Spelsvepet – röjig sjörövaraction, segling i VR och skruvat bowlingspel

Freediver, klaustrofobiskt undervattensäventyr

Archiact är spelstudion bakom bland annat Evasion 2018. Med spelstudions senaste titel tas du ner till havsdjupet. Du är en dykare som ska lösa pussel då det är enda sättet att att ta sig ur det sjunkna skeppet. Men glöm inte att andas.

pasted image 0 15

I Expect You to Die, ett VR-spel som gjort för Oculus Quest

När I Expect You to Die kom ut 2016 fick det fina recensioner. Nu när spelet kommer till Oculus Quest är upplevelsen ännu större, detta tack vare det trådlösa headsetet. I Expect You to Die håller hög klass och behöver som andra spel inte tumma på kvaliteten för att kunna anpassas till Quest.

Segla i isiga vatten i VR Regatta

VR Regatta, gjord av en liten grupp utvecklare till lika seglarentusiaster, är en seglarsimulator där du lär dig grunderna i segling. Därefter är valet av seglingsmöjligheter lika öppet som havet självt.

Sports Scramble, sportspel med twist

Sports Scramble som kommer till Oculus Quest innehåller tre sportspel; tennis,baseball och bowling. Du börjar lätt med några träningsrundor, för att i nästa stund upptäcka förvandlingen; hur racket blir till golfklubba, bowlingklot till ananas. I Sports Scramble kan till och med din miljö omvandlas helt. Det är ett annorlunda sportspel som verkligen underhåller.

pasted image 0 13

Blade and Sorcery-stridssimulator i medeltida miljö

Blade and Sorcery är skapat av WarpFrog som består av en allena utvecklare. Genom sitt hårda arbete med spelet har WarpFrog fått en växande skara fans. I spelet skapar du din karaktär som bor i huset. Där finns en träningslokal där du övar på strider. Du väljer sedan arena för att man mot man slåss till döden.

Harry Potter Wizards kör beta version i Nya Zeeland

Nya Zeelands Harry Potter-fans har fått förtur till AR-spelet Harry Potter Wizards Unite beta. Franchise bolaget Niantic som ligger bakom Pokemon har inför lanseringen av spelet börjat att rulla ut betatester. Och nu väntar vi västerlänningar på att också få lägga vantarna på AR-magin.

Dansa till musik i Dance Central

Dance Central är utvecklat av Harmonix och spelet tar dig raka vägen in på dansgolvet. I Dance Central får du som dansare utlopp för dina kunskaper. I spelet möter du på dansgolvet olika karaktärer. Dina danspartners bjuder på en rafflande dansuppvisning. För att nå så höga poäng som möjligt måste du härma dem. Dance Central är ett kul och underhållande spel som snabbt gör dig till ett riktigt dansproffs.

pasted image 0 11

Shadow Point, äventyr och pussel i ett

Coatsink ligger bakom detta äventyr- och pusselspel. I spelet är ditt uppdrag att leta rätt på en försvunnen flicka. Hon befinner sig någonstans i Shadow Point-observatoriet. På din resa tvingas du lösa flera olika pussel och bit för bit kommer du allt närmare lösningen på gåtan kring den försvunna flickan.

pasted image 0 18

Ge utlopp för din inre sjörövare i Battlewake High-seas

Survios är utvecklarna som bland annat gjort Creed och Sprint Vector med fler titlar. Till sommaren släpper spelstudion ett nytt fartfyllt spel vid namn Battlewake High-seas. Här tar du dig an rollen som sjörövare. Din uppgift är att med hjälp av kanoner och magi styra ditt skepp mot seger.

pasted image 0 16

Swords of Gargantua släpps som öppen beta

Japanska Yomuneco Inc, utvecklarna till Swords of Gargantua, har tidigare haft stängda beta tester för spelet. Men snart släpps en öppen beta. I den öppna betan finns en tävling där du får slåss mot andra om högsta poängen. Du med mest poäng efter betaspelet kan få fina priser.

I det här axplocket väljer vi var fjärde vecka ut länkar med releaser, trailers, uppdateringar och nyheter om VR/AR-spel. Om du är mer intresserad av tillämpningarna för VR/AR så rekommenderar vi att du kollar in vårt nyhetsbrev!

Visa inlägg

Picture of Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Picture of Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!