SSAB satsar på augmented reality och väljer IMRSV Studios

Som en av världens ledande aktörer inom ståltillverkning tar SSAB nu en stärkt position inom hållbar produktion genom sitt nya initiativ EcoUpgraded. Målet med konceptet är att hitta tillämpningar med god potential för att minska CO2-utsläpp under användningsfasen. Det innebär att när du uppgraderar till stål från SSAB kommer du snabbt att kunna kompensera för koldioxidutsläppen från stålproduktionen vid användningen av produkten.

LÄS MER: VR Stockholm – den stora guiden till VR-relaterade case, events, företag m m i huvudstaden

”EcoUpgraded är ett nytt och väldigt spännande koncept i vår transformationsresa mot ett hållbarare samhälle. Sådana här förändringar kan vara svåra att kommunicera genom traditionella kanaler och historiskt sett upplever vi att upplevelsebaserad kommunikation fungerar bäst för oss. Vi har provat VR-upplevelser redan men nu vill vi ta steget längre och prova AR”, säger Johan Lundin – Director Marketing SSAB Europe.

SSAB väljer IMRSV Studios

SSAB har därför valt IMRSV Studios som partner för upplevelser i så kallade Immersiva tekniker – ett samlingsnamn för AR, MR och VR. Först ut är en produktion för mässan Made of Steel i Milano i mitten av maj. Här skapar IMRSV en upplevelse i förstärkt verklighet (AR) och specifikt i Microsoft Hololens – marknadens första fristående headset för AR. Upplevelsen underlättar inte bara för personalen på plats, då den innehåller en virtuell säljare som guidar runt och säljer in SSAB, utan den möjliggör också för SSAB att inte bara berätta om sin transformation, utan också låta besökaren uppleva den.

”Jag tror det här är hel rätt väg att gå. Eftersom AR inte stänger av besökaren från omvärlden, utan ger oss möjligheten att följa med och prata om vad besökaren upplever ger det oss helt nya möjligheter att argumentera för vår sak”, fortsätter Johan Lundin.

”AR skapar värde på en helt ny nivå. Som säljare kan du följa med kunden in i upplevelsen och komplettera om det är några frågor samtidigt som kunden får möjligheter att se saker som är väldigt svåra att ta med sig på en mässa. Som hur en maskin fungerar eller hur stålet blir till slutprodukt. Dessutom i 3D och så nära att du nästan kan ta på det – och går runt och se från varje vinkel”, säger Johan Hagegård, grundare av IMRSV.

IMRSV arbetar i immersiva tekniker – tekniker som låter användaren få tillgång till information på helt nya sätt såsom visualiseringar i virtuella miljöer (VR) eller kompletterande information och funktion i förstärkta miljöer (AR/MR).

Picture of Johan Hägerström

Johan Hägerström

Johan grundade 2013 sajten vrsverige.se - som nu har blivit företaget Immersivt där han är medgrundare. Han jobbade som gymnasielärare, men som teknikentusiast ville han inspirera och utbilda om möjligheterna med VR i skolan och andra områden. Han jobbar nu på Starbreeze, med deras olika VR-projekt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Picture of Johan Hägerström

Johan Hägerström

Johan grundade 2013 sajten vrsverige.se - som nu har blivit företaget Immersivt där han är medgrundare. Han jobbade som gymnasielärare, men som teknikentusiast ville han inspirera och utbilda om möjligheterna med VR i skolan och andra områden. Han jobbar nu på Starbreeze, med deras olika VR-projekt.

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!