Sverigesvepet Juni

Virtual Reality-dagar i gamla Uppsala

På gamla Uppsala museum har man använt sig av VR-teknik, för att visa besökare hur det kunde se ut i Uppsala på 650-talet. Fler och fler museer har börjat använda VR-tekniken, vilket ger besökarna en en extra dimension av utställningen.

pasted image 0 49

VR ska får Karlstadsbor att bry sig om miljön

Med VR vill fastighetsvärden Vilhelm att de boende i Kronoparken i Karlstad ska komma med åsikter om hur man kan förbättra boendemiljön i området. Hyresgästföreningen är först ut i landet att testa VR-tekniken.

pasted image 0 43

Svenska Wec360 introducerar VR/AR-husvisning i New York

Det svenska företaget Wec360 är ledande i norden med VR-husvisning. Nu har Wec360 öppnat sitt första kontor i New York, där de samarbetar med de största utvecklarna för att leverera de bästa upplevelserna inom lägenheter och kontorsbyggnader.

AR ska göra mönstringen mer avslappnad

13000 ungdomar kommer att mönstra i år, och i Örebro kallas 352 ungdomar till mönstring. För att göra mönstringen mer avslappnad, har rekryteringsenheten släppt en AR-app där ungdomar kan se hur olika delar av mönstringen går till.

pasted image 0 46

Sveaskog och Arboreal får pris för AR-applikation

Sveaskog och Arboreal har fått silvermedalj för sin innovativa AR-applikation . AR-appen beräknar trädets höjd utifrån avståndet till trädet och vinkel på topparna. Det är första gången i världen som AR implementeras i skogsindustrin. Skog är en bra miljö att använda AR, då det finns många kontraster och tydliga strukturer.

pasted image 0 47

VR-upplevelse i 1600-talet när Göteborg firar 398 år

Göteborg firar 398 år och på stadsmuseet firar man det genom gratis stadsvandring, och invigning av Göteborg på 1600-talet i VR. Det är Göteborgs stadsmuseums först VR-station, och den enda på stadens museer. Med VR-upplevelsen, förflyttas du tillbaka till 1600-talet och Göteborgs födelse.

pasted image 0 42

Effektivare vård med VR-behandling

Stark ångest och oro bland unga ökar. Social fobi är den största och vanligaste fobin. Nordic psychology vill bidra till att skapa ett hälsosamt, ångestfritt och mentalt välmående samhälle med VR-tekniken. Terapimottagningen Din klinik är först ut i Göteborg att använda VR-tekniken vid behandling av stress, ångest, fobier och depression.

pasted image 0 44

VR-träning när gymkedja öppnar ny anläggning

Gymkedjan STC öppnar nytt ställe i Trelleborg med inslag av VR-träning. Gymmet kommer ha bemannade pass och pass med virtuell instruktör. Det kommer även finnas spinningpass i VR där du kan välja olika  miljöer som djungel, tunnlar eller uppför och nerförsbackar.

pasted image 0 41

Svenska vill köpa bostad utomlands med VR-visning

Många svenska drömmer om ett boende utomlands. Men att åka på visningsresor är energikrävande och kostsamma. Fastighetsbyrån har haft VR-visningar förut, men storsatsar nu på en ökad offensiv med VR-visning. Med Fastighetsbyråns app uppdateras boenden i Spanien och Portugal hela tiden så att du ska få en så bra VR-visning som möjligt innan köp.

pasted image 0 48

I det här axplocket väljer vi var fjärde vecka ut de hetase casen och nyheterna om VR/AR runtom i landet. Om du är mer intresserad av tillämpningarna för VR/AR så rekommenderar vi att du kollar in vårt nyhetsbrev!

Picture of Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Picture of Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!