Xenter och Nackademin startar de första yrkeshögkoleutbildningarna för dig som vill jobba med VR

Under förra veckan fick vi nys om att det inom kort startar två nya utbildningar i Sverige med 100% VR-fokus! Intiativet är helt rätt, då både beställarkompetens och produktionskompetens måste höjas upp för att braschen ska växa som helthet. VR som medium och kommunkationskanal växer så det knakar, och och möjligheterna för dig med rätt utbildning är större än någonsin. Är du intresserad av att får rätt start på din VR-karriär ska du definitivt titta lite närmare på nedastående utbildningar.

VR-producent, Xenter – Start augusti 2017

VR-producent Xcenter
VR-producent Xcenter

Virtual reality (VR) har exploderat de senaste åren som ett nytt medieformat inom bland annat kommunikations- och produktionsbranschen. Jobba med VR/360-produktioner inom reklam, film och utbildning med mera! Även traditionella medier som TV och tidningar har börjat använda sig av denna nya form av kommunikation.

VR innebär att uppleva ett medierat budskap via ett tekniskt hjälpmedel i form av en huvudburen bildskärm (HMD). Yrkesrollen ligger nära TV/film-producent, men då VR är en ny typ av media med nya förutsättningar krävs en ny yrkesroll med andra kompetenser. Sverige är i allra högsta grad en del av en global marknad varför internationella trender även kommer få stort genomslag i Sverige. Den pågående teknikutvecklingen kommer sannolikt att fortsätta. Då teknik är en nyckelfaktor i framgång för VR medför detta att det finns förutsättningar för en ökad efterfrågan på VR-kompetens.

Länk till Xenters kurssida

Mer info hittar du på:

Xenter Botkyrka Utbildningsvägen 3 147 40 Tumba

Tel: 08-530 623 70, E-post: info@xenter.se

Virtual Reality-utvecklare, Nackademin

Ny teknik flyttar snabbt fram gränser kring vad som är möjligt och skapar nya yrkesroller. Allt fler företag ser nyttan av att använda sig av Virtual Reality och efterfrågan på VR-kompetens ökar kraftigt. Därför startar nu Nackademin en av de allra första yrkeshögskoleutbildningarna till Virtual Reality-utvecklare.

Virtual reality spås bli nästa stora framtidsbransch. Många förknippar Virtual Reality, digitala världar, med spelindustrin, men de senaste åren har fler branscher insett potentialen med tekniken. Ofta handlar det om att testa något som är riskfyllt eller kostsamt i ett skarpt läge: Kirurger eller piloter kan öva på att skära eller flyga i en säker miljö, brandmän kan träna på att rädda personer ur brinnande byggnader, arkitekter och byggföretag kan visualisera sina projekt för att se om de fungerar utanför ritbordet. Bara fantasin sätter gränser.

Nu startar Nackademin en av de allra första utbildningarna till VR-utvecklare. Utbildningen är tvåårig, startar till hösten 2017 och är framtagen tillsammans med representanter från både IT- och byggbranschen. När den första kullen examineras 2019 beräknas det finnas en mycket god efterfrågan av utvecklare med särskild inriktning mot just Virtual Reality.

VR-plattformar, Gränssnitt och interaktion samt Storytelling inom VR är några av de kurser som ingår i utbildningen, där studenterna bland annat får lära sig att utveckla användbara, virtuella gränssnitt och hur man skapar verklighetstrogna miljöer där människor kan uppleva historier i en interaktiv värld.

Länk till Nackademins kurssida

För mer information, vänligen kontakta:

Martina Lindgren, presskontakt Nackademin

0706 10 44 99

martina.lindgren@nackademin.se

Johan Hägerström

Johan Hägerström

Johan grundade 2013 sajten vrsverige.se - som nu har blivit företaget Immersivt där han är medgrundare. Han jobbade som gymnasielärare, men som teknikentusiast ville han inspirera och utbilda om möjligheterna med VR i skolan och andra områden. Han jobbar nu på Starbreeze, med deras olika VR-projekt.

2 reaktioner på ”Xenter och Nackademin startar de första yrkeshögkoleutbildningarna för dig som vill jobba med VR”

  1. Claudia Virtanen

    Hej, Claudia från Xenter här. Vill bara tala om att det är Yrkeshögskoleutbildningar vi startar, inte Yrkesförberedande. Yrkesförberedande är på gymnasienivå, Yrkeshögskolan är på eftergymnasial nivå och är av branschen efterfråfgade och framtagna utbildningar som det råder stort behov av på arbetsmarknaden. PÅ vår tvååriga YH-utbildning blir man utbildad VR-producent och är helt klar för att gå direkt ut i arbete 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Johan Hägerström

Johan Hägerström

Johan grundade 2013 sajten vrsverige.se - som nu har blivit företaget Immersivt där han är medgrundare. Han jobbade som gymnasielärare, men som teknikentusiast ville han inspirera och utbilda om möjligheterna med VR i skolan och andra områden. Han jobbar nu på Starbreeze, med deras olika VR-projekt.

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!