Världens första dataspelmässa helt i VR

Nog har du fantiserat om att själv kunna åka till Gamescon, E3 eller PAX medan du suttit och sett reportage därifrån?
Men avstånd och kostnader att ta sig ifrån Sverige till andra kontinenter gör att majoriteten av oss aldrig kommer dit.

Londonbaserade eventbyrån In-VR tänkte vara först ut med att göra världens första spelkonvent helt inne i VR, med samma höga produktionsnivå som GDC med exklusivt innehåll, föreläsningar och paneldiskussioner.

Tre gästföreläsare är redan inbokade: Theo Priestly, HTC Vive-Evangelist, Stephen Dineheart, prisvinnanade spelutvecklare och Manuel Clement, branschledande VR-designer.

Mycket billigare för både utställare och besökare

Utställare erbjuds möjligheten att designa sina bås precis som de vill, då yta inte är något problem i VR. Organisatören säger också att de räknar med ca 20.000 besökare från runt om hela världen, med fördelen att ingen behöver köa i timtals för att  komma åt båsen. Och även om inga kostnader finns angivna ännu så menar In-VR att du som utställare kommer kunna skära ned kostnaderna till en sjättedel av vad de vanligtvis skulle ha lagt ut när man räknar in mässbiljetter, resor, transport och boende.

Ett exakt datum för eventet finns inte än, men organisatören säger att det kommer äga rum i december i år. Mer information, samt möjligheten att registrera sig som utställare eller besökare, går redan nu att göra via deras officiella hemsida.

Vi kommer att rapportera mer om detta event allteftersom mer information blir tillgänglig.

Gorm Sundberg

Gorm Sundberg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Gorm Sundberg

Gorm Sundberg

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!