Vi testar: Ghost Town Mine Ride & Shootin’ Gallery för HTC Vive

En gång i tiden var detta en attraktiv turist attraktion ”Ghost Town Mine Ride & Shootin ’Gallery”byggd på platsen för den gamla Black Rock Mines, som många hävdar vara hemsökt! Nu ligger det ödsligt och övergivet sedan länge. Med min ficklampa och tillförlitliga revolver tar jag mig ner i gruvan för att undersöka vad som verkligen hände.   

Ghost Town Mine Ride & Shootin’ Gallery är utvecklat av Spectral Illusions som startades 2012 av Rob Ostir och Kerry McCarn-Ostir som tidigare jobbat med visuella effekter till bland annat Mars Attacks, Tron:Legacy och Alice through the looking glass. Utöver VR spel så jobbar de även med visuella effekter för film och projections mapping för både hemsidor och nöjesfält. Mera om företaget här http://www.spectralillusions.com/

Mysteriespel kombinerat med skjutbana

Ghost Town Mine Ride & Shootin’ Gallery börjar i vad som ser ut som ett förråd. Här står en trasig robot, reservdelar, skyddshjälmer mm. I vänster hand har du en ficklampa och i höger hand en revolver med sex skott som du laddar om genom att trycka på touch plattan. Spelet använder sig av ett flytande locomotion system vilket uppskattas väldigt mycket av mig personligen då jag för länge sedan fått mina vr-ben. Nackdelen med detta är att det finns en liten risk för åksjuka om man inte är van. I rådande stund finns tyvärr inget alternativ till detta så det bör man ha i åtanke. Röra dig gör du genom att rikta ficklampan dit du vill gå och sedan hålla inne trigger. Detta funkar faktiskt förvånansvärt bra.

Kusliga miljöer fungerar alltid bra i VR

Spelets kusliga stämning är det första man läger märke till och håller sig ganska påtagligt hela spelet igenom. I början av spelet får du chansen att prova din skicklighet med revolver i ett shooting gallery med pappfigurer, sedan är det dags att sätta sig i huvudattraktionen. Du hoppar ner i en gammal gruv-vagn och sedan bär det iväg. Till en början är det inte så farligt men ju längre in i spelet man kommer desto läskigare blir det. Utvecklaren har gjort ett väldigt bra jobb här med att sakta men säkert öka skrämselfaktorn. Innan resan är över kommer du dock förmodligen att fått ett antal jumpscares och kanske även en halv hjärtattack också.

Ghost Town Mine Ride & Shootin' Gallery
Ghost Town Mine Ride & Shootin’ Gallery

Ghost Town bjuder på helt ok kvalitet med bra spelvärde

Grafiskt så ser spelet ganska bra ut, det ständiga mörkret hjälper till att dölja eventuella skavanker, den kusliga stämningen och känslan av trånga utrymmen gör att grafiken är det sista man tänker på. Spelet är väldigt bra optimerat och flyter på väldigt bra, jag hade inga som helst problem med varken framerate eller hängningar under min tid med spelet som varade totalt ca 30min men kändes längre.

Ghost Town Mine Ride & Shootin’ Gallery kostar 8.99€ på steam vilket är ett helt ok pris för ett VR spel av denna kvalité. Att spelet är ett av de bästa skräckspelen på vive just nu gör inte saken sämre. Detta är ett måste för alla skräck fantaster.

Spelet finner du här: http://store.steampowered.com/app/459010/

Ghost Town Mine Ride & Shootin' Gallery
Ghost Town Mine Ride & Shootin’ Gallery
Christer Sjöberg

Christer Sjöberg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Christer Sjöberg

Christer Sjöberg

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!