Sju anledningar att testa VR-event på er AW eller konferens

Varför borde du testa ett VR-event som företagsaktivitet? När man planerar en aktivitet att göra tillsammans med kollegorna på kickoff, after-work eller andra sorters events så vill man såklart göra något minnesvärt och roligt som dessutom bidrar positivt till företagskulturen. Kanske önskar man något som ger bestående effekter, men framförallt något som lockar fram starkt engagemang under själva aktiviteten. Med VR som företagsaktivitet så fyller man i alla ovanstående rutor, och vi kan lova att det är något som du och ditt gäng kommer prata om länge efteråt!

1. VR är något nytt och häftigt.

Väldigt många har inte testat ”ordentlig VR” förut, så det är en aktivitet som kommer ge er en ny och oväntad upplevelse. Att kunna röra sig fritt och använda spårade handkontroller med HTC Vive eller Oculus Rift är något helt annat än ”VR-glasögon” till mobilen (som kanske de flesta har testat nån gång vid det här laget). Om du med mobil VR känner dig som att du tittar in i en annan värld så är detta att faktiskt transporteras in och befinna sig i andra, mycket mer detaljerade och levande världar. Det går helt enkelt inte att förklara VR för någon som inte har testat det, och vi som har tagit över tusen ”VR-oskulder” på våra events har blivit vana vid att se ”VR-leendet” på de som just kommer ut ur sin första VR-upplevelse. Med en prislapp på uppemot 20.000 kr och uppåt handlar det ändå om utrustning som än så länge bara entusiasterna kommer köpa till hemmet. När man har testat så förstår man garanterat varför det är så dyrt! Kanske får man t o m lust att köpa hem ett VR-set till sig själv?

(SE ÄVEN: VRSverige har introducerat tusentals människor till VR på ett engagerande sätt genom våra evenemang och uppdrag. Boka ett VR-event med oss!)

2. VR-event – fartfyllt och adrenalinhöjande

När man är fysiskt engagerad blir man också mentalt engagerad. Det är en vinnande kombination för att skapa en kamratlig och uppbyggande stämning i teamet. Med VR får du garanterat upp pulsen! Om man väljer att köra en trekamp eller rentav att duellera mellan kollegor så är det lätt att kicka igång tävlingsinstinkten och locka fram både hejarop och glada segervrål. En perfekt uppvärmning om ni ska fortsätta kvällen med en krogrunda på stan!

 

3. VR uppmanar till kreativitet och skapande.


Det finns inte bara action-inriktade spel. Ditt team kan även aktiveras på ett lugnare och kreativt sätt med VR. Ni på företaget kan få släppa loss era inre konstnärer och få måla eller skulptera i tre dimensioner. Eller spela virtuella instrument. Eller varför inte sätta ihop en ”scenföreställning” i en fantasifull miljö och med fantastiska animerade karaktärer? Om det är inspiration och en oändlig målarduk att skapa på så har ni hittat rätt sorts kreativa aktivitet!

 

4. VR är suveränt som ”åskådarsport”

Tänk bara själv att få se kollegan göra ninja-moves mot anfallande frukt, eller nästan ramla omkull av fartkänslan i alpin utförsåkning! Det är lätt att leva sig in helt i de påhittade spelvärldarna med VR. Som i ordspråket ”dance as if nobody’s watching” så kan man verkligen släppa loss när man stänger av omvärlden helt och kliver in i det virtuella. Man kan aldrig veta i förhand vem som kommer visa sig vara en riktig actionstjärna eller rentav vråla rakt ut av ohämmad förtjusning. Resultatet blir garanterat underhållning och goda skratt för de som står runt omkring och väntar på sin tur!

5. Ett VR-event aktiverar alla i teamet

VR-event med kvinnor

VR-event instruktion

Som exemplena ovan visar – oavsett om själva upplevelsen inuti VR-headsetet handlar om samarbete eller stämningshöjande tävling så är VR ett enkelt verktyg för att engagera samtliga i en grupp. Medan några personer har utrustningen på sig så hålls alla andras uppmärksamhet på topp. Det blir garanterat en upplevelse som kommer att pratas om i fikarummet under lång tid framåt.

6. VR-event – mycket upplevelse för pengarna!

Med virtual reality får du en hållbar, smidig och ekonomisk satsning utan att ditt team behöver lämna landet (eller planeten) på riktigt. I en stund kan ni befinna er i en alpin miljö, och i nästa i ett tropiskt äventyr. Eller varför inte i rymden? Hållbarhetsfaktorn är en självklar nytta med VR-tekniken – ni spar in massor av pengar jämfört med att ta med företaget ut i skogen för teambuilding, t ex. Om ert företag har flera kontor så kan ni t o m låta medarbetare mötas i VR. Man kan då enkelt sätta upp flera VR-stationer som man synkar över avstånd! Är social VR framtidens konferensformat?

7. VR är en framtidsteknik som kan ge nyttor för din verksamhet.

Du och ditt team kommer garanterat, förutom underhållningsfaktorn, att bli hänförda och inspirerade med idéer om hur VR kan användas i olika delar av företaget. Marknadsföring, internutbildning/kompetensutveckling, produktutveckling/konstruktion/design… de potentiella applikationerna är oändliga. Det kan vara svårt att ge företaget en boost i innovation och affärsutveckling, kombinerat med en rolig och fartfylld företagsaktivitet. Men med VR kan du få både och!

Är du sugen på att själv testa ett VR-event för ditt team? Kontakta oss på VRSverige så bokar vi in en tid!

Infografik: Sju anledningar att testa VR-event

Picture of Niclas Johansson

Niclas Johansson

Niclas är entreprenör, teknikfreak och expert på användarperspektivet av digitaliseringen. Han är återkommande gästföreläsare och facilitator på Berghs och Hyper Island, och har därtill föreläst om digitala trender och verksamhetsutveckling hemma i Sverige på bl a Offentliga Rummet, såväl som internationellt på Wearable Tech World och Quantified Self Conference. Niclas driver Immersivt.se (f d VRSverige.se) - landets största sajt om VR/AR som har omvärldsbevakat och hjälpt verksamheter att komma in i tekniken sedan 2013.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Picture of Niclas Johansson

Niclas Johansson

Niclas är entreprenör, teknikfreak och expert på användarperspektivet av digitaliseringen. Han är återkommande gästföreläsare och facilitator på Berghs och Hyper Island, och har därtill föreläst om digitala trender och verksamhetsutveckling hemma i Sverige på bl a Offentliga Rummet, såväl som internationellt på Wearable Tech World och Quantified Self Conference. Niclas driver Immersivt.se (f d VRSverige.se) - landets största sajt om VR/AR som har omvärldsbevakat och hjälpt verksamheter att komma in i tekniken sedan 2013.

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!