Nu är det dags igen för ”VR – Öppet hus” hos VR Sverige. Under vårt första event i juni kom närmare 350 personer för att uppleva VR på plats hos oss under trevliga former. Våra öppna hus är alltid gratis och öppna för allmänheten.
Att bygga världens bästa VR-community
En del av vårt mål med VR Sverige är att bygga upp ett svenskt VR-community som når så många som möjligt. Vare sig du är nyfiken, nybörjare, konsument, entusiast eller redan jobbar professionellt inom VR/AR-branschen ska du kunna hitta något som är intressant för just Dig. Det gör man bäst genom att dels skapa tillfällen för människor att testa VR under trevliga former, men även att skapa samarbeten och kontaktytor mellan de som redan jobbar i eller i närheten av VR-branschen.
Våra öppna hus handlar i första hand om att locka in ny publik från en bredare allmänhet till att lära sig mer om VR, och även få möjlighet att testa tekniken själv. Att få VR-headset på så många huvuden som möjligt är målet dessa kvällar, och därmed få så många som möjligt att förstå vad VR och AR innebär.
Under hösten planerar vi att ha en rad olika typer av event. Öppna hus, frukostseminarier, spelkvällar är några av det som redan finns på schemat. Du hittar alla datum i vår eventkalender .
Vägbeskrivning till Tegelbacken 4
Öppet hus 7/9
Temat för kvällen är: Forskning, utbildning och hälsa. Just nu sker det stora framsteg på hur VR kan användas inom dessa områden. En bred forskning inom VR/AR är intressant för att ta fram vetenskapliga resultat för att visa att VR kan få positiva resultat på vårt samhälle i stort. Teknik i all ära, men när den får direkta positiva konsekvenser för människor blir det intressant för alla. När det kommer till utbildning är det intressant hur man med VR/AR kan skapa en rad nya lärandesituationer och skapa en attraktivare framtida skola som passar alla. Och hälsoaspekten är intressant för att förbättra och effektivisera allt från motion till psykiskt hälsa. Kan dessa områden bara göras en bråkdel bättre med hjälp av VR och AR, får det stora effekter och samhällsvinster. Med hjälp av VR kan man effektivare jobba med fobier, attityder, samhällsengagemang, empati, folkhälsa för att bara nämna några områden. Då dessa frågeställningar är aktuellare än någonsin i dagens samhälle, måste vi hitta nya vägar och metoder för att lyckas.
Under kvällen kommer du dels att få lyssna till några kortare föredrag från scenen från några som dagligen jobbar med dessa frågor. Det blir även en panel där vi genom samtal och diskussion vrider och vänder på begreppet VR ur ett bredare samhällsperspektiv. Självklart får du möjlighet att ställa frågor till de på scenen.
Under hela kvällen kommer det dessutom att finnas möjlighet att besöka och testa en rad olika VR-demostationer. Det kommer dels finnas chans att se hur VR praktiskt kan användas för kvällens tema, men även andra VR-upplevelser som är mer underhållningsinriktade.
De talare som äntrar vår scen 7/9 är följande:
William Hamilton – Mimerse
William, som har ett händelserikt år bakom sig efter det att hans spindelfobi-app Itsy tagit världen med storm, siktar nu vidare. Vi får höra om planerna på hur Mimerse vill göra VR till en plattform för att även lösa andra fobier, och inom kort lanserar man en app tillsammans med en känd svensk apoteksaktör.
Dag Eklund – ScioVR
Dag Eklund är entreprenör och nyfiken på ny teknik. Han har över 20 års erfarenhet som projektledare, affärsanalytiker och har kört över 40 olika utvecklingsprojekt inom området interaktiv pedagogisk programvara. Just nu är han VD och projektledare på SCIOVR.com som bland annat bygger upp en virtuell operationssal på Södersjukhuset. I samarbete med Karolinska Institutet vill han bygga upp en plattform för hur medicinska team tränar kirurgiska ingrepp och kommunikationsförmåga via virtuell verklighet.
Jannie Jeppesen – Edtech Sweden
Med en bakgrund som lärare, mediepedagogisk utvecklingsledare, konsult och rektor har Jannie erfarenheter om hur man leder och designar pedagogiska situationer för lärare och elever för att åstadkomma en nytänkande och lärande organisationer. Denna kväll konkretiserar hon runt hur vi kan koppla ihop teknik och pedagogik på nya sätt på temat ”Från second life till VR”
Paneldebatt
Efter kort paus, drar vi gång en paneldebatt på kvällens tema. Där har du möjlighet att ställa frågor själv direkt till kvällens gäster. Dessutom finns det även möjlighet att prata mer enskilt med en rad experter på plats under kvällens gång.
Vägbeskrivning till Tegelbacken 4
Kvällens sponsor är:
www.drinknoa.com
#drinknoa
At NOA Relaxation we have mixed the latest scientific research with ancient traditions.
The result is a beverage with natural herbs that help you cope with stress and maintain focus.
Inspired by Scandinavian nature, NOA Relaxation uses only natural ingredients,
and is currently available in 3 flavors.