En av världens främsta VR-studios byter namn och får större investering.

Vrse blir Within

Företaget som tidigare kallades sig Vrse har efter en ny investeringsrunda och djupare reflektion av vad de vill åstadkomma, nu kommit fram till att man ska byta namn till Within, säger Chris Milk som är VD.

I en ny Ted talk och Medium artikel beskriver Milk vad hans vision om framtiden för VR är och hur det kan komma att bli en humanitär plattform mer än enbart en teknologisk. Han räknar VR som det sista mediumet för människor att upptäcka, och hur denna teknologi kan bidra till större samhörighetskänsla i världen.

Vrse byter namn till Within
Vrse byter namn till Within
Chris Milk har tidigare jobbat som en efterfrågad videoproducent för musik och reklam, och arbetat med en rad kända artister som Arcade Fire, U2, Kanye West, Green Day, Johnny Cash, Gnarls Barkley, The Chemical Brothers och fler. I sin jakt på den första djupa upplevelsen som skulle kunna ta storytelling till en högre nivå, så gav han sig på Virtual Reality vilket ledde till att han tillsammans med United Nations släppte Milk som ett av sina första projekt inom egentligen ett helt annat område.

LÄS MER OM VR OCH ENGAGEMANG: VR och humanitärt engagemang

Clouds över Sidra” – handlar om den syriska flyktingkrisen där vi får följa vardagslivet för en 12-årig flicka som heter Sidra som tillsammans med mer än 80.000 andra flyktingar bor i Za’atari lägret i Jordanien. Denna film, liksom en rad andra som deras produktionsbolag Vrse.works producerat är alla värda en stund av tittande för att djupare förstå olika situationer runt om i världen.

clouds_over_cidra_un

Picture of Aki Andersson

Aki Andersson

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Picture of Aki Andersson

Aki Andersson

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!