Media Monks satsar på agentäventyr via VR

Det är kraschande helikoptrar, biljakter och ziplines. Har du det som krävs för att rädda världen? Monks Labs Jack Ryan VR-upplevelse låter dig få bli hjälte över en dag.

Jack Ryan är en tv-serie på Amazon Prime om kontorsnissen Jack som vind för våg kastas in i händelsernas centrum. Som hemlig agent får han uppdraget att eliminera en livsfarlig terrorist som planerar flera bombdåd i USA. Från en hemlig bas i Mellanöstern styr han sina män stationerade i staterna med järnhandske.

På Comic Con bygger Monks labs sin VR-upplevelse baserad på Jack Ryans äventyr. Jack Ryan-land är både en fysisk plats och en immersiv-upplevelse. Med glasögonen på får du ta del av alla Jack Ryans farofyllda strapatser. Du klättrar på skyskrapor, hänger i ziplines och balanserar på centimetertunna brädor över branta stup.

IGN’s testare blir imponerad av Jack Ryan-installationen på Comic-Con i San Diego

För att skapa den virtuella miljön har Monkslabs använt sig av HTC Vive. I den fysiska miljön har teamet utplacerat ett hundratal tracking-devices. Det var en förutsättning för att möjliggöra VR-upplevelsen, menar Sander Van Der Vegt, chef för Monks lab. Han berättar vidare om äventyret.
– Det börjar med att du kastas ut från en helikopter. Där nere ser du höga berg och djupa dalar. Upplevelsen äger rum under nattetid, vilket gör det än mer skrämmande, säger han och skrattar.

Äventyr med kulregn och branta stup

Du landar. På stappliga ben tar du dig via en tunn, tunn bräda över ett stup. Det är kolsvart under dig och du har ingen aning om hur högt upp du faktiskt befinner dig. En skrämmande känsla. I själva verket är det en träplanka på ett vanligt hallgolv som du försiktigt går över.

Äventyret fortsätter. Du hamnar mitt i ett kulregn och du tar skydd bakom en container. Du greppar din uzi och börjar pepra. Tills hylsorna är slut och de vinande kulorna tystnar. Då reser du dig upp och tar första bästa bil mot okänd destination. En blåskimrande mazda är dig i hasorna. Med nöd och näppe överlever du även denna strapats. Sander är entusiastisk.
– Det har varit helt fantastiskt att få arbeta med detta projekt. Jag tycker synd om er som inte får uppleva det här på riktigt.

En i publiken utropar:

– Du tar med dig den till nästa Open House väl?
– Visst självklart får vi plats med vår VR-upplevelse här i dessa lokaler. Det blir inte alls trångt, säger Sander och ler pillemariskt.

Lyssna på Sanders föreläsning:

Läs om alla aktiviteter på Open House: VR/AR in Storytelling/Media.

Immersive Open House är ett regelbundet återkommande event i Stockholmdär du kan testa massor av VR/AR, mingla och inte minst lyssna på inspirerande föredrag från erfarna branschexperter. Genom våra Open House skapar vi en plattform för möten mellan VR/AR-proffsen, entusiasterna och de yrkesgrupper som kan dra nytta av att anamma tekniken tidigt. Vi ses väl på nästa Open House?

Videos från Immersive Open House – om immersivt berättande och film med hjälp av VR/AR

Petter Stjernstedt

Picture of Petter Stjernstedt

Petter Stjernstedt

1 reaktion på ”Media Monks satsar på agentäventyr via VR”

  1. Pingback: Videos från Immersive Open House - om immersivt berättande och film med hjälp av VR/AR - Immersivt / VRSverige

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Picture of Petter Stjernstedt

Petter Stjernstedt

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!