Spelsvepet – Harmonix släpper rytmspel, riddaraction i VR och nytt sandboxspel från Stress Level Zero + mera

Dirt Rally 2.0 släpps till Oculus Rift i sommar

När Oculus kom 2016 var den stora speltiteln Dirt Rally. När spelstudion Codemasters gick ut med att Dirt Rally 2.0 skulle lanseras var det inget tal om någon VR-support till spelet. Det var först i oktober som spelstudion gick ut med att  VR-support var på gång. Nu är det alltså bekräftat att VR-support kommer till spelet i sommar.

pasted image 0 33

Ghost Giant släpps exklusivt till Playstation VR

Spelstudion Zoink Games släpper både en digital och fysisk version av sitt spel Ghost Giant. Ghost Giant är ett pussel- och äventyrsspel om en karaktär som heter Louis. Han är vän med ett spöke som bara han kan se. Du är spöket som hjälper Louis på sin väg och vänskapsbandet er emellan blir med tiden allt starkare.

pasted image 0 36

Audica är ett musik- och rytmspel från utvecklarna av Rock Band

Harmonix är spelstudion bakom bland annat Rock Band från 2007 och Guitar Hero från 2005. Nu har studion släppt sitt nya spel Audica. I Audica skjuter du i takt till musik på olika objekt som kommer emot dig. Det är ett mycket intensivt rytmspel som varierar skjuttekniken väl.

pasted image 0 30

VR- och RPG-spelet Dark Swords släpps som stängd Beta till PC

När PC-VR kom fanns det knappt några svärdfäktningsspel. Men på senare tid har det kommit ett gäng bra VR-spel där ett svärd placeras i din hand. I  Dark Swords får du i gotisk miljö uppleva svärdsdueller i multiplayer, vilket ger spelet en ny dimension vad det gäller RPG spel i VR.

pasted image 0 35

Virtual Battlegrounds släpps som Early-Access

De populära Battle Royal-spelen som i dag finns både till PC och konsol är en framgångssaga. Cyber Dreams ville inte vara sämre så nu släpper man Virtual Battlegrounds med Battle Royal-mode. Du får här använda hela kroppen för en mer immersiv upplevelse. Använd armar för att klättra eller huka med kroppen för att undvika
hinder.

pasted image 0 32

Zero Caliber har siktet inställt på Oculus Store denna månad

Zero Caliber från XREAL Games har sedan november 2018 funnits som Early Access på Steam. NU kommer fps-spelet även till Oculus Store med alla tillhörande kartor och med  senaste uppdateringen. XREAL Games jobbar på en stor uppdatering som framöver ska kunna förbättra spelet ytterligare ett snäpp.

pasted image 0 31

Vacation Simulator kommer till Vive/Rift nästa månad och Playstation VR till  sommaren

Owlchemy labs har gått ut med att Vacation Simulator kommer till Vive/Rift den 9 april. Versionen till Playstation VR kommer släppas senare till sommaren. Priset på spelet hamnar runt 30 dollar (280 kr). Vacation Simulator kommer vara större än sin föregångare Job Simulator med mer saker att göra och fyra destinationer att kunna besöka.

pasted image 0 34

VErtigo Games Skyworld: Kingdom Brawl i butikerna från andra april

Vertigo Games annonserade i dagarna att senaste spelet Skyworld: Kingdom Brawl släpps den andra april i nätbutikerna. Skyworld finns att köpa samtidigt till PC VR och standalone, vilket är relativt ovanlig företeelse. Förmodligen får vi även se spelet komma till Questen samt till Playstation VR  senare i år.

pasted image 0 28

I Shadow Legend är riddaraction i VR

Shadow Legend är ännu ett RPG spel i VR där du som tempelriddaren ska försvara ditt kungadöme mot onda krafter. Shadow Legend ger en den där immersiva känslan som bara ett riktigt bra RPG spel kan ge. Det finns en del interaktiva saker som man i spelet kan göra för att ytterligare förhöja känslan av att vara omsluten.

pasted image 0 27

Boneworks blir nästa generation VR-spel

Spelstudion Stress Level Zero har skapat Boneworks, som är ett sandbox VR-spel med en riktigt intressant fysisk Gameplay. Spelet kommer finnas tillgängligt i butikerna senare i år.

pasted image 0 29

I det här axplocket väljer vi var fjärde vecka ut länkar med releaser, trailers, uppdateringar och nyheter om VR/AR-spel. Om du är mer intresserad av tillämpningarna för VR/AR så rekommenderar vi att du kollar in vårt nyhetsbrev!

Picture of Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Picture of Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!