Sverigesvepet: Mars – Dopingtest och behandling av aggressioner görs med hjälp av VR.

Rättspsykiatriska i Växjö testar VR vid behandling av aggressioner, se ditt nyinköpta hus i Spanien via VR och Östersund skidskytteklubb låter allmänheten göra dopingprov i VR. Det är några godisbitar från månadens Sverigesvep

Patienter lär sig hantera vrede med hjälp av VR

Rättspsykiatriska kliniken i Växjö ska testa en unik holländsk metod för behandling av aggression med hjälp av VR. Patienten ställer frivilligt upp i en VR-miljö där du får träna att vid olika provokationer hantera dina aggressioner.

pasted image 0 44

Bättre balans med VR

VR-teknik kan hjälpa  de med nedsatt syn och med svårigheter med balansen. VR kan även hjälpa till vid rehabilitering efter skador eller sjukdom som påverkat balanssinnet.

pasted image 0 39

VR underlättar för husköp utomlands

Att köpa hus utomlands kan bli en kostsam historia om man tvingas resa fram och tillbaka mellan två länder. Via VR kan du direkt hemifrån se ditt tilltänkta hus som om du var där på plats. Allt fler svenskar kan tänka sig köpa hus utomlands efter visning i VR.

pasted image 0 37

VR-patienten Emma delar sin historia

Emma Nilsson har i tio års tid lidit av scenskräck. Med hjälp av VR och en psykolog närmade hon sig sina  största rädslor. Upplevelsen var så starkt och verkligt att jag började gråta, säger Emma. Via psykologisk VR-behandling försöker nu Emma att bli av med sin scenskräck.

pasted image 0 43

Upplev en dopingkontroll i VR

Under skidskytte VM i Östersund fanns svenska antidoping på plats. De utförde dopingtester och informerade allmänheten om sitt antidopingarbete. Med hjälp av VR fick allmänheten möjlighet att testa att göra ett riktigt dopingtest.

pasted image 0 10

Ramirent tar klivet in i VR-världen

Ramirent tar klivet in i VR. Företaget har en virtuell arbetsplats i full drift avsedd för utbildning och kommunikation för bättre säkerhet och effektivitet. Med VR kan användaren själv navigera och få effektiva lösningar på arbetsplatsen.

pasted image 0 41

Toyota stöttar Paralympics via VR-upplevelse

Toyota och Sveriges paralympiska kommitté har utvecklat en VR upplevelse med syftet att simulera olika synnedsättningar. Med hjälp av ett VR-fotbollsspel vill de väcka större uppmärksamhet mot paraidrotten.

pasted image 0 40

Västsverige- Ett växande nav för AR och VR

I Västsverige och Region Göteborg har utveckling och användandet av VR och AR växt. Drygt 100 företag bedriver verksamhet inom VR och AR i regionen.

pasted image 0 45

Unik forskning ska hjälpa dementa att få ett bättre liv med VR

VR-glasögon för dementa har som metod  testats tidigare, då för att granska deras minne och problemlösning. Nu testas för första gången om VR kan minska symptomen hos de dementa.

pasted image 0 42

VR-simulator prövar trafikmiljö för fotgängare

Hur uppmärksam är en fotgängare i trafiken? Hur fungerar fotgängare och självkörande bilar?  Hur ser bästa trafiklösningen ut? Via VR-teknik kan du nu simulera uppmärksamheten hos bilar respektive gångare. Och du kan finna de bästa transportvägarna. Forskningsinstitutet VTI tillsammans med Trafikverket samverkan i projektet.

pasted image 0 38

De surfar på tredje vågen av VR

Divine Robot består av grafikern Henrik, programmeraren Nils och VD:n Jaana. Tillsammans hjälper de företag att segla på den “tredje vågen” av VR, där det nu är företagstjänster som driver utvecklingen framåt.

pasted image 0 46

Nyskapande VR-Showroom öppnar dörrar till Ovako

Stålkoncernen Ovako har i samarbete med CLVR works och IVAR Studios skapat ett VR-showroomDär kan du via ditt VR-headset uppleva en del av produktionslinjen som om du var där på plats.

I det här axplocket väljer vi var fjärde vecka ut länkar med releaser, trailers, uppdateringar och nyheter om VR/AR-spel. Om du är mer intresserad av tillämpningarna för VR/AR så rekommenderar vi att du kollar in vårt nyhetsbrev!

Picture of Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Picture of Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!