Sverigesvepet V.5 – Hallstahammar äldreboende satsar på VR, Kiruna flyttas med hjälp av Hololens + mera

Kirunas stad ska flyttas med hjälp av Microsoft Hololens

Med hjälp av Microsofts Hololens teknik kan man nu se den dolda infrastrukturen under marken och kunna planera grävningarna mer effektivt. Kirunas infrastruktur ska ses över, men det är inte säkert att kartor över fjärrvärme och el är uppdaterade.

Virtuell verklighet ger personer med funktionshinder nya möjligheter

Social och hälsovårdsverket i Jakobstad har under hösten börjat med Virtual Reality, för rehabilitering av patienter som lider av olika smärtor. Med Virtual Reality kan sådana aktiviteter vara ett alternativ för personer som behöver fysioterapi och rehabilitering.

pasted image 0 6

VR-filmer låter äldre uppleva världen utanför

VR-filmer används på försök i Stockholmsregionen. Det gör att äldre kan få möjligheten att uppleva världen utanför äldreboendet. På äldreboendet Eneberg i Norrtälje får de bland annat uppleva ett midsommarfirande från Åkersberga eller heliga Birgittas bönegrotta i Rimbo. Studier visar att patienter mår bättre av att befinna sig i attraktiva miljöer

.

Burlövs skolor satsar på Virtual Reality

200 lärare från Burlöv testade på hur Virtual Reality fungerade. Detta för att tekniken ska användas i klassrummen för att hjälpa elever i deras utveckling och utbildning. Det är en annan samtid idag och med hjälp med VR kan man få “besöka” helt nya platser.

pasted image 0 5

Är VR-headset och AR-glasögon framtidens hjälpmedel?

Tobiis ögonspårning är revolutionerande för styrning av datorer och bärbara lösningar. Den hjälper oss att få en ökad förståelse för mänskligt beteende och den stödjer personer med funktionsnedsättning att kunna kommunicera med varandra. Tekniken ger användaren möjlighet att kunna styra sitt kommunikationsredskap med hjälp av sina ögon.

Virtual Reality på äldreboende i Hallstahammar

Boende på äldreboendet Äppelparken har fått pröva virtuell verklighet som tränar balans, muskler och din rörlighet. Det är danska startup-företaget Gonio VR som tillsammans med folkhälsan i Finland tagit fram upplevelsen och nu är Hallstahammars kommun först ut att pröva Virtual Reality för de boende på Äppelgården.

pasted image 0 4

Camanio Care använder Virtual Reality för att visualisera smarta lösningar inom vård  och omsorg.

För att visa upp deras framtidsvisioner för smarta lösningar för vård och omsorg i hemmet lanserar Camanio Care nu en visningsmiljö i Virtual Reality. Via den kan företaget på nya, kreativa vis visa upp varierade miljöer och omgivningar.

Trafikundervisning i Växjös skolor med hjälp av Virtual Reality

Ungas trafikkunskaper är för låga. Det menar flera medarbetare inom Växjö kommun, som alla vill ändra på den negativa trenden. Via VR-teknik kan barn och ungdomar få träna på olika trafiksituationer. Det har länge i kommunen saknats en naturlig plats att kunna få träna på olika händelser i trafiken, men nu med hjälp av VR finns i Växjö kommun den möjligheten.

Göteborgsoperan satsar på dans som kollektiv VR-upplevelse

På Göteborgsoperan fick 80 personer titta på en inspelad VR-film där operans danskompani framförde föreställningen Damien Jalet. För åskådarna var det som att dansarna var alldeles bredvid dem. Projektet var synkat så att alla såg samma sak och skrattade vid samma sekvens.

pasted image 0 3

Crowdfunding kan göra Mysteriet på Greveholm till VR-spel

Den populära julkalendern Mysteriet på Greveholm från 1996 kan få nytt liv i form av ett VR-spel. Skaparna av Greveholm är i slutfasen av en crowdfundingkampanj och de hoppas nu ha fått in minst 1,5 miljoner kronor.

Picture of Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Picture of Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!