HTC lanserar headset med eyetracking för senaste generationens VR

På årets teknikmässa CES lanserar HTC flera nyheter. Tobii applicerar sin nya eyetracking för HTCs headset Vive Pro Eye, helt inriktat på enterprise, och HTC släpper nya headsetet Vive Cosmos som visas på årets mässa.Vive Pro Eye med eyetracking

HTC Vive Pro Eye vill göra eyetracking till en ny VR-standard

Under hösten gick heta rykten om att Tobii tecknat ett samarbetsavtal med en ledande VR-tillverkare. De bekräftar nu att den nya samarbetspartnern är taiwanesiska HTC.

– HTC är ett av de mest inflytelserika företagen inom VR-branschen och den här integrationen etablerar tydligt eyetracking som en central teknik inom VR. Den bekräftar också att Tobii levererar på löftet att skapa bättre enheter och användarupplevelser genom att introducera eyetracking i världens ledande VR-enheter”, säger Henrik Eskilsson, VD för Tobii.

Under årets CES kommer Tobii och HTC att demonstrera det nya VR-headsetet med integrerad eyetracking. Vive Pro är uppgraderad med inbyggd eye tracking, vilket ger nya standarder i High-End VR Headsets.

Fler nyheter från HTC: Cosmos, Viveport Infinity, Firefox Reality

På CES lanserar HTC, såsom Immersivt tidigare meddelat, även sitt nya flexibla VR-headset Vive Cosmos. Vive Cosmos kräver inga externa basstationer. Det ger maximal flexibilitet. Headsetet kan användas både hemma eller ute och kan användas med en speldator ”eller tillsammans med annat”. Uppgifter om pris, specifikationer och släppdatum saknas.

Vidare meddelar HTC att de utvecklat en ny appbutik samt en webbläsare. HTC VIVEPORT Infinity är HTCs nya Netflix-liknande paketering för VR-innehåll – ett abonnemangstjänst som  ger obegränsad tillgång till allt innehåll på Viveport. Firefox Reality är den kommande webbläsaren med virtuell verklighet. Samtliga produkter presenterades på CES 2019.

Informationen i denna artikel är tagen från ett pressemeddelande från 2019-01-08.

Picture of Petter Stjernstedt

Petter Stjernstedt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Picture of Petter Stjernstedt

Petter Stjernstedt

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!