Om Oss

Välkommen till Immersivt.

Immersivt har bevakat ämnet sedan 2013 (startade som vrsverige.se och bytte namn hösten 2018) och är landets största kunskapssajt om VR/AR. Här hittar du allt inom virtual och augmented reality!

Immersivt riktar sig till dig som är:

  • Beslutsfattare i privat och offentlig sektor. Oavsett vilket steg du är på i din resa i att utvinna verksamhetsnytta från VR/AR så kan vi hjälpa dig på vägen.
  • Yrkesutövare/företagare i den immersiva industrin / “VRSverige”. Vi finns här för att stötta och accelerera framväxten av VR och AR!
  • Teknikentusiast eller vanlig konsument. Hårdvara, VR-spel, appar av alla slag – vi har testat nästan allt och kan ge dig den info du behöver inför ett köp.

För att tjäna dessa tre målgrupper så ägnar vi oss åt följande aktiviteter:

  • Omvärldsbevakning. Vi följer det globala nyhetsflödet om utvecklingen i denna spännande teknik, men med ett fokus på verksamhetsnytta. Detta resulterar i vårt innehåll på sajten: nyhetsbrev/nyhetssvep, podcast, guider/temafördjupningar, produkttester och mycket mer.
  • Tjänster inom upplevelse, kunskap, strategi. Vi erbjuder allt från enkla och roliga VR-aktiviteter som teamaktivitet eller på mässa/event, till utbildningar i VR/AR-produktion, till hjälp för den som vill implementera VR/AR i sin verksamhet.
  • Bygger bransch-community. Vi presenterar löpande “XR-profiler”, intressanta företagsnyheter, events osv på sajten och i nyhetsbrevet – kontakta oss om vi inte har skrivit om er på ett tag!* Vi tar också gärna emot förslag på gästartiklar, och vi är alltid öppna för talare/utställare på Immersive Open House. Inom kort kommer även ett register för VR/AR-producenter runtom i landet, en jobbsajt för VR/AR, och andra tjänster som vi gärna utvecklar i samråd med dig som branschproffs.

*Vi tar inte betalt för redaktionellt utrymme, men är öppna för diskussioner om native ads. Vår affärsmodell för mediadelen är en helt transparent annons/sponsor/affiliate-modell. Vi siktar på att vara så kompletta som möjligt i vår bevakning och våra register utifrån vår kapacitet.

Sajten, med allt innehåll, är såklart den centrala hubben för Immersivt. Vår “flaggskeppsaktivitet” är dock Immersive Open House, där vi knyter ihop alla tre målgrupper. Vi har arrangerat dessa publika evenemang sedan juni 2016, och våra besökare kallar det landets viktigaste mötesplattform för VR och AR. Kunskap föds av erfarenhet, och immersiv teknik MÅSTE upplevas. Till Open House kommer man för att inspireras av experter, testa den nyaste tekniken och mingla med både nybörjare och branschproffs.

Visionen / vårt “varför”

 

VR och AR representerar det största teknikskiftet i historien, som kommer påverka världen mer än tryckpressen, ångmotorn, internet och smartphones sammanlagt.

Vi som individer och ledare kan ta ett ansvar för att vara med i utvecklingen och skapa en bättre värld – mer effektiv, men också mer empatisk, människonära och hållbar.

Den utvecklingen börjar med hur DU tar till dig VR/AR i din vardag och din verksamhet, och Immersivt kan vara din vägledare.

Vårt mål är att ”det nästa svenska undret” ska bli VR/AR-undret. För att uppnå det accelererar vi tillämpningen av immersiv teknik i både privat och offentlig sektor, såväl som folkbildar och ökar medvetenheten om de goda effekterna såväl som utmaningarna och baksidorna med tekniken.

  • VR/AR är en avgörande del i digitaliseringen
  • Kunskap om teknik bidrar till en bättre värld
  • Sverige kan ta en innovativ ledning i området

Välkommen till Immersivt. Immerse yourself!

Jobba hos oss!

 

Vi är alltid öppna för nya medarbetare. Har du ett stort teknikintresse och speciellt för VR är du intressant för oss. Vi söker både frilansskribenter, praktikanter och personal till våra event. Ingen tidigare erfarenhet krävs så länge intresset finns. Tveka inte att kontakta oss. Ersättning per publicerad artikel utgår.

Företagsinformation

Immersivt.se är en del av VRS Media Production AB. 

Org: 559064-4679

C/O Workaround, Maria Skolgata 83, 118 53 Stockholm

Copyright © 2019.  Allt innehåll tillhör VRS Media Production AB. 

Citering är tillåten om källan anges. Vi reserverar oss för eventuella informationsfel.