Spelsvepet – Beat Saber till PS VR och skruvade Budget Cuts underhåller med mera.

Population:One – ett spännande VR Battle Royal fps-spel

Population:one från Big Box är ett fps spel för VR med det populära Battle Royal-läget. Spelplanen har en radie på en kilometer med 24 spelare som möts. I spelet kan man klättra, flyga och bygga saker. Population: One är fortfarande under utveckling men ska släppas senare under 2019 på Vive, Rift och Windows Mixed Reality.

pasted image 0 2

A Fisherman’s Tale –  Ett tankekrävande VR-spel om fiske och havet

A Fisherman`s Tale från Innerspace är ett plattformsdrivet VR-spel och pussel i ett. Du spelar fiskargubben som bor i ett fyrhus vid havet. På bordet i mitten ser du en miniatyr av ditt fyrhus. Där kan du se dig själv. När du påbörjar äventyret med pussellösande och klurigheter upptäcker du en större variant av dig och fyrhuset. Det gäller att tänka och ta hjälp av sin lilla värld liksom den stora.

pasted image 0 8

Rematch Studio släpper sitt debut VR-spel Area of Darkness

Rematch Studio som har sitt säte i Pakistan släpper sitt första VR-spel. Area of Darkness är en psykologisk thriller som påminner om Tomb Raider och som innehåller mysterier, gamla reliker och hårresande eskapader. Spelet har en kombination av pusel, snabba händelser och blodiga slagsmål.

pasted image 0

Open World-spelet Settlement Zero får Early Access på Steam

Detta Open World-spel från Blueinca Studio är inte det spel där du går runt i vackra miljöer. Utan här måste man lära sig att överleva då robotar har tagit över världen. Målet är att försöka övervinna dem. Speltiden kan variera från en timme till flera timmar. Att få utforska den öppna världen leder hela tiden till nya utmaningar.

pasted image 0 1

Bisarra Mosh Pit Simulator släpps som Early Access till VR

Mosh Pit Simulator är utvecklat av indieetiketten Sos Sosowski. Du som spelare befinner dig på en kvadratkilometer stor ö. Här kan du göra allt tänkbart sjukt som att sätta jätteraketer på en buss med människorobotar och skicka iväg dem mot himmeln. I Moshpit Simulator får du utlopp för både din kreativitet och spelet lockar till många skratt när knasigheter sker.

pasted image 0 6

Budget Cuts kommer till Playstation VR och Oculus Quest

Neat Corporation ligger bakom Budget Cuts. De har i dagarna offentliggjort att de arbetar på en Playstation VR-version av spelet och om allt går som det ska kommer spelet även att finnas till Oculus Quest.

Budget  Cuts handlar om att försöka ta sig ut från sitt trista kontor. Det gör du genom att använda din portalpistol och genom att kasta knivar mot de personer som vaktar kontoret där drönare tagit över.

pasted image 0 7

Fps-spelet Onward får en ny vinterbana

Det populära fps-spelet Onward har precis fått en ny vinterbana. Banan som kallas för Snowpeak utspelar sig i de snöiga ryska bergen. Spelet har vidare fått fler uppdateringar. Bland annat finns nu två nya spellägen och en hel del nya vapen. Även nya karaktärer och handsignaler är saker som medföljer i uppdateringen.

pasted image 0 4

Undervattensspelet Jupiter and Mars kommer till Playstation VR i vår

Indieutvecklaren Tigertron visade på förra årets E3-mässa upp sitt spel Jupiter and Mars. Nu släpps spelet till Playstation VR. I spelet kontrollerar du en delfin. Med hjälp av din kompanjon ska du försöka rädda sjölivet från maskiner som förstör vattnet och livet i havet

pasted image 0 5

Sanzaru och Oculus visar actionspelet Asgard Wrath

Spelstudion Sanzaru har tidigare släppt spelet Marvel Power united till VR-konsol. Men spelet blev ingen större succé. Nu har Sanzaru påbörjat ett samarbete med Oculus. Tillsammans släpper de Asgard Wrath, en kombination av rollspel med magiska element och actionäventyr.

pasted image 0 9

Beat Saber med Expert Plus kommer till Playstation VR.

Beat Games som står bakom det populära spelet Beat Saber jobbar nu på att höja svårighetsgraden med ett så kallat Expert Plus-läge. Expert Plus finns redan till PC men snart kan alltså även playstation VR-spelare få avnjuta Beat Saber på en annan nivå. Beat Games kommer även att under året släppa et gäng gratislåtar som Beat Saber-fans kan parera till.

pasted image 0 3

I det här axplocket väljer vi var fjärde vecka ut länkar med releaser, trailers, uppdateringar och nyheter om VR/AR-spel. Om du är mer intresserad av tillämpningarna för VR/AR så rekommenderar vi att du kollar in vårt nyhetsbrev!

Picture of Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Picture of Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!