Fyra Svenska VR-titlar Från E3

I år fick vi ett gäng svenska pärlor på E3-mässan! Sammanhanget var den samlade kavalkad av VR-spel som presenterades genom ett samarbete mellan Upload VR och spelutvecklarna. Totalt fick vi info om omkring 30 spel till alla plattformar. Här fokuserar vi på de kommande fyra svenska VR-spelen.

Acron: multiplayerspel med crossplay till smartphone från Resolution Games


Resolution Games visade upp sitt kommande spel till alla stora VR-plattformar inklusive Oculus Quest. Acron Attack of the Squirrels som spelet heter, går ut på att du som har VR-headset på dig blir ett träd, och dina vänner är ekorrarna du ska stoppa från att ta dina ekollon. Acron är ett socialt multiplayer spel mellan VR och mobil plattform, som visar på att VR går att göra till en social plattform. Resolution Games har gjort ett antal VR-titlar, bland annat Angry Birds VR, Bait och Narrows, så de har erfarenheten som krävs för att göra Acron till en social hit. De har ju trots allt låtit idén bakom spelet gro i TRE ÅR, som du kan läsa i vår intervju med teknikchefen Martin Vilcans från 2016!

LÄS MER: Här har vi samlat listan på ALLA svenska VR (och AR)-spel!


Budget Cuts 2 från Neat Corporation


Budget Cuts släpptes 2018 av Neat Corporation. Det avslutades på ett sådant sätt att det fanns en möjlighet till en fortsättning. NU visar Neat i samarbete med Fast Travel Games upp dess uppföljare: Budget Cuts 2. Budget Cuts 2 har ett bättre flyt och mer aggressivt gameplay, där du kan smyga och göra noga utvalda knivattacker, men missar du så är din position avslöjad och du får då kämpa för att överleva.

pasted image 0 38


Garden of the Sea: avkopplande VR-spel i early access från Neat Corporation


Stockholmsbaserade Neat Corporation har ytterligare ett nytt VR-spel, och det har precis släppts till early access på Steam. VR-spelet heter Garden of the Sea, och med early access vill man bygga spelet med hjälp av spelarcommunityt. I Garden of the Sea får du både upptäcka och koppla av, det finns inget som säger vad du ska göra utan det är helt upp till dig vad du vill göra och upptäcka. Till exempel: vill du sköta dina blommor eller bara sitta och se på havet så är det bara att göra det. Njut och koppla av i Garden of the Sea från Neat Corporation.

pasted image 0 39


The Curious Tale of the Stolen Pets är ett miniatyrpusselspel från Fast Travel Games

Fast Travel Games har tidigare gjort äventyrsspelet Apex Construct. Nu har de gjort ett miniatyrpussselspel, The Curious Tale of the Stolen Pets med interaktiva miljöer, där du kan röra, skruva, trycka och släppa, på olika objekt och element för att upptäcka olika ledtrådar i pusslet som ska leda dig till att hitta de försvunna djuren.

pasted image 0 36


Här kommer sammanställningen från UploadVR på över 30 VR-spel som kommer släppas på de olika plattformarna under 2019 – däribland t ex Echo Arena och Arizona Sunshine till Quest och mobilklassikern Spaceteam till olika plattformar.

Härligt att se ett sånt samlat grepp om nyheterna från VR-världen, och lycka till till våra svenska utvecklare för deras lovande projekt!

pasted image 0 37
Picture of Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Picture of Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!