I New York, på Manhattans västsida ligger en liten butik som heter STORY. Denna plats har nyligen förvandlats till en tillflyktsort för folk som vill vårda kropp och själ lite bättre, tack vare ett nytt partnerskap med hälsoföretaget Cigna.

Inne i butiken finns ett ”Feel Good” koncept som är organiserad i tre segment – Bra plan (förebyggande), Bra vibbar (mindfulness) och Bra käk (näring). Storys ägare har slagit sig ihop med Cigna för att hitta produkter för att stödja vart och ett av dessa tre segment. En av de mest dynamiska och innovativa sakerna är Cignas VR-stol! I det som närmast kan kallas för en pod eller kapsel får du en VR-upplevelse genom en Oculus Rift för att förstärka just mindfulness (Att vara i nuet) genom en ljudisolerad miljö med multisensoriska förstärkningar.

story-feel-good


”VR har funnits ett tag, men det är först nyligen som företag har börjat använda det på olika sätt” säger Cignas Rachel Stein ”Vi använde Oculus teknik för att transportera användaren till en avkopplande plats. I framtiden, kommer användaren även att kunna välja mellan olika ljud, röster, och ett bredare utbud av miljöer för att koppla av efter en lång dag på jobbet eller när man känner sig stressad. Min personliga favorit är campingplatsen i skogsmiljön”

Stein hoppas, tillsammans med sina medarbetare, på att så småningom se dessa kapslar även i väntrum på sjukhus där de tror att det kommer att användas för att lugna patienter som ska genomgå operationer. Men även personal som haft en stressig dag på jobbet och vill sänka blodtrycket med guidad mindfulness terapi.

cigna-pod


Partnerskap som det Story har med Cigna kommer med all sannolikhet bli allt vanligare framöver. Storys grundare och designer Rachel Shechtman talar ofta om framgångarna man haft med detta och beskriver det hela för kunderna som hur många ”upplevelser per kvadratmeter” man kan få.  ”Vår avsikt var att skapa en 360-graders erfarenhet kring ett ämne som är viktigare än någonsin. Ta kontroll över sin hälsa”