Sverigesvepet april – Framtiden ser ljus ut för glasögonormar

Framtiden ser ljus ut för glasögonormar. Det menar Microsofts VR-produktchef som tror att vi alla inom en snar framtid kommer att bära VR-glasögon. Och legendariska Cafe 44 visualiseras via VR-teknik samt nya möjligheter inom shoppingvärlden möjliggörs med VR/AR.

Halland startar digital skola

Med hjälp av digital inlärning, vill högskolan i Halmstad använda VR-tekniken i sju olika kommuner. Med VR-tekniken vill högskolan bland annat kunna möjliggöra språkutvecklingen för nyanlända elever.

Framtiden är ljus för glasögonormar

Från början var det datorerna, sedan kom smarttelefonerna. Nu står vi inför nästa teknikskifte. Nyligen utannonserades Microsofts Hololens 2 och enligt prognosen från Microsofts globala VR-produktchef kommer vi inom 6-8 år alla att bära glasögon som förstärker verkligheten, säger SvD.

pasted image 0 25

Tidsresa till episka musikscenen i VR

I en källare på Tjärhovsgatan 44 gömmer sig en av Sveriges viktigaste musikscener. På legendariska kaffe 44 har band som The Hives fötts för att sedan bli världskända. Nu kan du som musiknörd få återuppleva kaffe 44 i VR tack vare DN VR. Bli placerad i den miljö där allt startade för flera av våra verkligt stora världsstjärnor.

pasted image 0 20

VR-glasögon som dämpar panikångest får pris

Totalt 12 personer i Stockholm har framgångsrikt testat VR som en behandlingsmetod mot panikångest. På sikt ska projektet från Film Stockholm göra att fler patienter kan få en hög vårdkvalité. Nu får det initiativet pris för goda resultat.

VR-teknik gjuter nytt liv i bok

Världens första VR-boktrailer har nu tagits fram av IT-företaget Jayway. Med hjälp av VR-teknik kan du gå rakt in i bokomslaget till Helena Kubicek Boyes Den ljusaste natten.

pasted image 0 26

Brandsläckning i VR

Med dagens teknik är det nu möjligt att få träna brandsläckning. I det virtuella känns släckningsarbetet nästan mer realistiskt än i verkligheten. Med VR-headsetet på tränar du i säkra former på att släcka svårsläckta bränder – något som nu testas av MSB, myndigheten för samhällsskydd och beredskap

Västerås visualiserar resecentrum med AR-teknik

Västerås stad har utvecklat en AR-app som visualiserar det nya planerade resecentrum med slutbyggdatum 2030. Med hjälp av AR-appen slipper du som byggarbetare att ta fram den fysiska modellen och du sparar både tid och pengar på att snabbt få en översikt för hur nya resecentrum  planeras att se ut.

Skanska använder VR i utbildningssyfte

Skanska har via VR-teknik tagit sitt säkerhetstänk till nästa nivå. För de 400 som testat VR-upplevelserna är responsen god. Skanska arbetar ständigt med att hitta nya effektiva  metoder för inlärning där nu VR-tekniken blivit ett viktigt kompletterande verktyg.

pasted image 0 28

I det här axplocket väljer vi var fjärde vecka ut de hetase casen och nyheterna om VR/AR runtom i landet. Om du är mer intresserad av tillämpningarna för VR/AR så rekommenderar vi att du kollar in vårt nyhetsbrev!

Picture of Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Picture of Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!