Nyhetssvep: Vecka 14 – Huawei släpper egna smartglasögon och Valve annonserar nytt VR-headset

Huawei och Shadow Technologies  släpper egna smarta glasögon. Vive Focus Plus får släppdatum och Nintendo Switch gör magisk VR-underhållning. Det är bara några av veckans AR/VR-nyheter.

Vale annonserar nytt VR-headset

Efter månader av spekulationer visar Valve upp en bild på sitt nya VR-headset. VR-headsetet bär namnet Index och det kommer att gå att förboka den första maj. Förmodligen släpps VR-headsetet runt 15 juni i sommar.

pasted image 0 14

Oculus Quest både som 128 GB- och 64 GB-standardversion

Det börjar dra ihop sig till Facebooks F8 expo och förmodligen släpps Oculus Quest samtidigt. Det senaste är att Oculus Quest kommer i en både 64GB standardversion och en 128GB-version. Det är bra att som konsument tänka på dessa valmöjligheter då Oculus Quest inte kommer att ha utrymme för ett extra minneskort.

pasted image 0 17

Oculus visar upp nya Oculus Rift S

På GDC-mässan visade Oculus upp den nya versionen av Oculus Rift  vid namn Rift S. Den kommer att kosta detsamma samt ha samma släppdatum som Oculus Quest. Rift S har inside-out-spårning med fem inbyggda kameror i ditt VR-headset. Det kommer även att ha bättre linser och ett nytt halo-band runt huvudet.

pasted image 0 15

Sony Playstation har sålt omkring 4,2 miljoner VR-headsets

Sony har fram till idag sålt upp.mot 4,2 miljoner PSVR-headsets. Redan 2018 hade Sony nått tre miljoner sålda VR-headsets. Med spel som Asto Bot, Beat Saber och tillbehör som Aim Controller har försäljningen under 2019 rullat på.

pasted image 0 12

Nreals AR-glasögon går att driva med hjälp av din mobiltelefon

Det Kinesiska startup-företaget Nreal som storstilat gjorde sin entre på MWC har nu inför lansering jobbat på med att förfina sin första modell av AR-glasögon. Genom att koppla AR-glasögonen till en mobiltelefon kommer konsumenten billigare undan och Nreal kan enklare nå sitt mål att få fler konsumenter att börja använda AR-glasögon.

pasted image 0 19

Nya AR-glasögon från Shadow Technologies för konsumentbruk

Kinabaserade Shadow Technologies visade på Action One på AWE-expo förra året sina AR-glasögon. Nu har företaget  tagit fram ett  nytt konsumentvänligt AR-headset vid namn Shadow Air. Shadow Air väger ytterst lite och är mycket användarvänlig.

pasted image 0 18

Lenovos Mirage Solo får uppdaterade kameror med Passthrough

I maj förra året släpptes till Googles Android  Mirage Solo. Med så kallad passthrough kan man se den riktiga världen fast man har ett VR-headset på.  Lenovo utannonserade i september förra året om Mirage Solo. Och redan nu har de första pallarna med VR-headsets skickats ut.

pasted image 0 10

Huawei avtäcker sina smarta glasögon

Det Sydkoreanska Huawei har tagit fram sina egna smarta glasögon. Glasögonen är tänkt att först och främst användas för att ta emot samtal samt för att lyssna på musik då högtalare och mikrofon är inbyggda i bågarna.

pasted image 0 11

Vive Focus Plus har fått ett släppdatum och en prislapp

HTC investerar hårt i VR mot företag, detta då fler företag får upp ögonen för vad VR  kan göra för att förbättra och effektivisera deras verksamhet. Nu har Vive Focus Plus standalone och med sex dof-kontroller fått ett släppdatum och en prislapp.

pasted image 0 13

Nintendo Switchs VR-spel med en gnutta magi i sig

Nintendo har med sitt Labo VR-kit med lanseringsdatum den 12 april lyckats i sina upplevelser skapa en gnutta magi. Även om Nintendo Labo i jämförelse med andra företag inte erbjuder samma nivå av virtuell upplevelse har de ändå med små medel lyckats att skapa underhållning med ett magiskt skimmer.

pasted image 0 16

I det här axplocket av nyheter väljer vi varannan vecka ut övervägande ämnen om teknik och konsumentinnehåll, men också ett par länkar om tillämpningar av VR/AR. Om du är mer intresserad av tillämpningarna för VR/AR så rekommenderar vi att du kollar in vårt nyhetsbrev!

Picture of Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Picture of Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!