Sverigesvepet Augusti: VR för arbetssäkerhet och minskad aggression, framåt för Bublar och Antler Interactive + mer

VR-kurser testas för säkrare arbetsmiljö på industrianläggningar

Tillsammans med Gleechi testas VR-miljöer för bland annat elsäkerhet som SSG ska använda senare i höst på sina kurser. SSG gör projektet för att se om VR är tekniken för att öka inlärningen och ge kursen ett större värde för deltagarna. Första kursen ut är spänning, som är en kurs inom elsäkerhet. Med hjälp av VR-tekniken kan man skapa miljöer där elever kan testa situationer som man inte skulle utsätta sig för i verkliga livet.

VR-utbildning ger säkrare byggarbetsplatser

Anställda på byggföretaget JSB får med hjälp av VR-tekniken lära sig mer om riskerna på arbetet. Ramirent har, tillsammans med företaget One Reality, tagit fram en virtuella arbetsplatsen “Twinsite” som deltagarna besöker. VR-utbildningen är ett samarbete mellan Ramirent, One Reality och JSB, som visar en fullskalig upplevelse med allt som normalt finns på en byggarbetsplats.

Bublar Group gör VR för Norges största tågoperatör

Bublar Groups helägda dotterbolag Vobling, har fått i uppdrag av Norges största tågoperatör VY att göra en VR-applikation. Genom VR kan tågpersonalen ska få öva på brand och rökutveckling ombord, i en så realistisk miljö som möjligt på ett säkert sätt.

The Void till Mall of Scandinavia

VR-arkaden The Void expanderar över världen, inom en snar framtid kommer The Void även till Mall of Scandinavia  i Sverige. Mall of Scandinavia ägs av Unibail-Rodamco-Westfield som har knutit ett starkt sammarbets band  med The Void

LÄS MER: Vi guidar dig till all VR i Stockholm

Bildresultat för the void

Bublar Group förvärvar finska AR-företaget Sayducks

Bublar Group förvärvar finska AR-bolaget Sayducks med kontor i Helsingfors och Vilnius. Sayduck är en framstående aktör inom AR, deras plattform riktar sig till den globala e-handelsmarknaden med bl a Shopify som partner.

Spelutvecklaren Svrvive blir Antler Interactive, omfokuserar på AR

Efter drygt två år har spelutvecklaren Svrvive, ställt om från VR till AR. Med två VR-titlar i bagaget, ansåg man att det var dags att bredda sina vingar och gå över till AR. Deras första AR-spel heter Krystal Karts och släpptes före sommaren till både iOS och Android. Med sina nya mål byter Svrvive namn till Antler Interactive.

VR-utställning skildrar livet i ett flyktingläger

Utställningen “Shelter” vill med hjälp av VR-teknik skildra livet i flyktinglägren. Den 19 september kommer besökare hos Tom Tits Experiment i Södertälje att ta del av hur det är att leva på dessa platser. Utställningen är ett samarbete med arkitekter utan gränser och det kommer visa upp realistiskt uppbyggda nödboenden, med typiska tillbehör som hjälporganisationerna har försett flyktingarna med.

Kliv in i historien med hjälp av VR-teknik

Konst och VR-teknik gick samman när VR-och konstinstallationen Glänta öppnade upp på Miliseum i Skillingaryd. I Glänta sätter du dig i en skogsmiljö, och tar sedan på dig ett VR-headset som tar dig tillbaka i tiden för att uppleva lokalt kulturarv.

VR-teknik ska hjälpa mot aggressionsproblem

Nordiska rättspsykiatriska symposiet i Göteborg presenterade en metod om hur VR-teknik ska kunna hjälpa patienter att känna sina gränser. Patienterna får testa på olika utmanande upplevelser med VR-tekniken, lite som ett rollspel.

Öva bemötande mot aggression i VR

De anställda på social- och arbetsmarknad förvaltningen i Mölndal ska få öva på att bemöta olika situationer i VR. Bland annat för de möta en ilsken man som kliver in på socialförvaltningen och är hotfull, eller möta en mamma med sitt barn där en man vägrar lämna lägenheten.

Dementa i Ulricehamn får tillgång till VR

ABF Sjuhärad har fått stöd från föreningen Leader, att införa VR-glasögon på äldreboenden i Ulricehamn. Med VR-glasögonen ska dementa kunna få besöka nya världar.

I det här axplocket väljer vi var fjärde vecka ut de hetase casen och nyheterna om VR/AR runtom i landet. Om du är mer intresserad av tillämpningarna för VR/AR så rekommenderar vi att du kollar in vårt nyhetsbrev!

Picture of Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Picture of Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!